Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( φόβος για τη γρίπη των πτηνών :: 28/2/2006 22:03:03) 

ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φόβος για τη γρίπη των πτηνών

Άλλο ένα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί μέσα στα τόσα άλλα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ. Ξαφνικά ενέσκηψε και… η γρίπη των πτηνών, πρόβλημα το οποίο είναι σοβαρό, σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του σωματείου "Εργατική Αλληλεγγύη".

Όπως δήλωσε στη "Μ" ο πρόεδρος του σωματείου Στέφανος Πράσσος, "μέσα στους εκσκαφείς και τους αποθέτες των ορυχείων και στους σταθμούς παραγωγής φωλιάζουν κατά εκατοντάδες άγρια περιστέρια. Τα εξαρτήματα είναι γεμάτα με κουτσουλιές των πτηνών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με τα εξαρτήματα αυτά στους εργασιακούς χώρους".

Ο πρόεδρος της Εργατικής Αλληλεγγύης υπογράμμισε ότι το σωματείο έθεσε το πρόβλημα στους υπεύθυνους των σταθμών και των ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν υπάρχει καμία οδηγία για τη λήψη μέτρων.

Το θέμα τέθηκε και στη διεύθυνση Κτηνιατρικής Κοζάνης, απ' όπου επίσης οι υπεύθυνοι του σωματείου έλαβαν την ίδια απάντηση. Βεβαίως, από τα αρμόδια υπουργεία που εκδίδονται οι οδηγίες είναι εύλογο να μην υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη, αφού δεν φαντάστηκε κανείς την ύπαρξη περιστεριών στο μηχανολογικό εξοπλισμό της ΔΕΗ, αλλά σύμφωνα με τον Στέφανο Πράσσο, "για μας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα".

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ