Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( πρόστιμα για τις παράνομες αφισοκολλήσεις :: 3/3/2006 20:38:25) 

Πρόστιμα για τις παράνομες αφισοκολλήσεις

Ο δήμαρχος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους τις τοποθετούν παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους

Αυστηρή προειδοποίηση για επιβολή τσουχτερών προστίμων, αλλά ακόμη και για υποβολή μηνύσεων απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προς όσους προχωρούν σε παράνομες αφισοκολλήσεις σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, από πλευράς δήμου οργανώθηκε εκτεταμένη επιχείρηση για τον έλεγχο και τον περιορισμό του φαινομένου της παράνομης αφισοκόλλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από τις 14 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 18.700 ευρώ, για 35 περιπτώσεις αφισορρύπανσης.

"Έχω δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρούν για όλες τις περιπτώσεις στην επιβολή τού από το νόμο ανώτατου προβλεπόμενου προστίμου, που είναι τα 600 ευρώ", είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι "ο δήμος θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για τον ευπρεπισμό της πόλης".

Ποιες περιοχές "πλήττονται"

Από τους ελέγχους που διενήργησαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καμάρας, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, αλλά και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Εγνατίας, της Τσιμισκή και της λεωφόρου Νίκης.

Την έντονη δυσφορία του για τα φαινόμενα αφισορρύπανσης εξέφρασε πρόσφατα και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Δημητρίου, τονίζοντας ότι όσοι επιλέγουν να διαφημίζονται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να κατανοήσουν ότι προκαλούν τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Β.Ζ.