Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ελτα χωρίς ταχυδρόμους :: 27/3/2006 21:52:11) 

ΕΛΤΑ χωρίς ταχυδρόμους

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι διανομείς - Διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ταχυδρομικοί διανομείς της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

"Στα ΕΛΤΑ δεν έγιναν προσλήψεις τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το προσωπικό μειώνεται. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον εξήντα διανομέων", αναφέρει στη "Μ" ο κ. Παναγιώτης Παπαδωρόθεος, πρόεδρος του σωματείου ταχυδρόμων περιφερειακής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. "Εξήντα χαρακτηρισμένοι τομείς δουλεύουν με έκτακτο προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο πολίτης, να μη μοιράζεται η αλληλογραφία σωστά και να χάνουμε πελάτες. Η εταιρεία είναι βιώσιμη, αλλά με αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Οι πελάτες καταφεύγουν στους ιδιώτες", τονίζει ο ίδιος.

Σημαντική θα είναι η έλλειψη προσωπικού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς από τα 480 άτομα που εργάζονται στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα 60 θα απουσιάζουν σε άδεια. Εκτός αυτών, οι 70 διανομείς έχουν συμβάσεις οκτώ μηνών και 40 διανομείς συμβάσεις τεσσάρων μηνών, που λήγουν στα μέσα της περιόδου.

"Τα μεγάλα κομβικά κέντρα διανομής, στον κεντρικό, ανατολικό και δυτικό τομέα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Φεύγουν οι έκτακτοι και περιμένουν δεκαπέντε μέρες για να έρθουν οι επόμενοι συμβασιούχοι. Στο διάστημα αυτό δημιουργούνται καθυστερήσεις", περιγράφει ο κ. Παπαδωρόθεος. Το πρόβλημα έλλειψης διανομέων είναι πανελλαδικό καθώς οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 11.500 ενώ το εργαζόμενο προσωπικό φθάνει τα 10.200 άτομα.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ