Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "ψαλίδι" στις άδειες πλανόδιων :: 22/2/2006 21:05:48) 

"Ψαλίδι" στις άδειες πλανόδιων

Η νομαρχία Θεσσαλονίκης εξέδωσε 86 άδειες πωλητών για φέτος ενώ θα μπορούσε να εγκρίνει έως και 15

Ογδόντα έξι συνολικά άδειες για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χορήγησε η νομαρχία Θεσσαλονίκης για το 2006, παρότι θα μπορούσε να εγκρίνει μέχρι και 150, αλλά δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ τόσο η διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης όσο και η διοίκηση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την αντίθεσή τους να υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές σε οικισμούς κάτω των 20.000 κατοίκων (αυτό προβλέπει ο νέος νόμος 3377/2005), διότι η δραστηριότητά τους θα πλήξει το στεγασμένο εμπόριο, το οποίο αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών. "Παρ' όλα αυτά η επιτροπή αδειοδοτήσεων της υπηρεσίας ήταν υποχρεωμένη να αξιολογήσει τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι δικαιούχοι μέχρι 31 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι τους κατοχυρώνει πλέον και ο νόμος", υπογραμμίζει ο αντινομάρχης Εμπορίου Γιώργος Τσαμασλής. Προσθέτει μάλιστα ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης αντιδρά στην προοπτική αυτή που δίνει ο νέος νόμος και θα διεκδικήσει από το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο. "Ο ανταγωνισμός σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου είναι αθέμιτος και οφείλουμε με κάθε τρόπο να το προστατέψουμε", σημειώνει ο κ. Τσαμασλής.

Σε ό,τι αφορά το μειωμένο ενδιαφέρον για την άσκηση του πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου, ο αντινομάρχης εξηγεί ότι καλώς ή κακώς το αντικείμενο αυτό είναι εποχικό.

ΦΑΝΗ ΣΟΒΙΤΣΛΗ