Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στα χαρακωματα οι υποστηρικτες της σουπερ λιγκα πριν τη διαλυση :: 10/2/2006 18:33:18) 

Ο ΠΡΩΤΟΣ "ΕΡΩΤΑΣ": Σωκράτης Κόκκαλης, Ντέμης Νικολαΐδης και Γιάννης Βαρδινογιάννης τότε που ήταν όλα μέλι γάλα. Πολύ πριν τα DVD και τις ανακοινώσεις…

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

Σούπερ… κατάρρευση!

Όταν πριν από λίγους μήνες ο Χρήστος Πανόπουλος παρουσίαζε το σχέδιο δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας, έχοντας στο πλευρό τους με καμάρι τους κ.κ. Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Νικολάϊδη, όλοι ήταν κατηγορηματικοί: "Τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει στην προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου".

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Την ίδια ώρα το αντίπαλον δέος, Βίκτωρας Μητρόπουλος απαντούσε: "Στο πρώτο ανάποδο πέναλτι θα διαλυθούν όπως και πριν από μερικά χρόνια". Ελάχιστους μήνες αργότερα κι ενώ έχουν μεσολαβήσει άπειρες συναντήσεις, συσκέψεις (μην ξεχνάτε ότι και ξένη εταιρία έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για το καταστατικό σχέδιο της Λίγκας) η… ένωση είναι ένα βήμα πριν από τη διάλυση της δικαιώνοντας, προφανώς, τον Μητρόπουλο. "Πώς φτάσαμε ως εδώ…" που λέει και η τελευταία επιτυχία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη;

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ έγινε με την κίνηση του Παναθηναϊκού να εκδώσει το περίφημο dvd με τις φάσεις που αδικήθηκε και τα κρασιά "Παράγκα" που εστάλησαν σε όλες τις ΠΑΕ και έκρυβαν φυσικά πολλαπλά μηνύματα και συνειρμούς. Όταν στον ΠΑΟ αντιλήφθηκαν την γκάφα ολκής που έκαναν, προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και έκαναν λόγο για "χιούμορ που δεν έγινε αντιληπτό".

Μόνο που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πέρα από το χιούμορ, τον τελευταίο μήνα όποτε έβρισκε μικρόφωνο κατηγορούσε τη διαιτησία θεωρώντας ότι μεροληπτούσε εις βάρος της ομάδας του και κατ' επέκταση ευνοούσε τους άλλους δύο του τέως ΠΟΚ.

ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ, προκάλεσε την αντίδραση του Πανιωνίου στις αρχές της εβδομάδας, όταν με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι "κύριοι εσείς οι μεγάλοι δεν δικαιούστε να ομιλείτε για τη διαιτησία", κάτι που επανέλαβε κι ο Χρήστος Πανόπουλος λίγα λεπτά μετά τα κατορθώματα του Γιώργου Κασναφέρη στον αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη.

Παρά το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, αμέσως μετά έλεγε ότι οι δηλώσεις του δεν αφορούν την Σούπερ Λίγκα, η αλήθεια είναι ότι αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έτσι χθες είχαμε το διπλό "χτύπημα" Ολυμπιακού και Ακράτητου σε βάρος της.

Η ΟΜΑΔΑ των Άνω Λιοσίων νωρίς το μεσημέρι ανακοίνωσε την αποχώρησή της, γιατί δεν την στήριξαν στο πρόβλημα με τον ΟΠΑΠ (δεν καταβάλλει την επιχορήγηση), όμως το ουσιαστικό χτύπημα ήταν αυτό του Ολυμπιακού.

"Συμμετέχουμε σε μία προσπάθεια γενικής αναβάθμισης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά αμφιβάλουμε πλέον για την επιτυχία της όταν αυτή πλήττεται 'εκ των έσω' και συναρτάτε από προσωπικές ιδιοτελείς απόψεις των συμμετεχόντων σε αυτή, που προσδιορίζονται από την καλή η κακή πορεία των ομάδων τους", αναφέρεται στον επίλογο της "ερυθρόλευκης" ανακοίνωσης που δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον επίλογο της συγκεκριμένης προσπάθειας.

ΤΟ ΚΑΛΟ του Ελληνικού ποδοσφαίρου προφανώς πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν κι άλλο οι συνθήκες για να μπορέσουν να τα βρουν οι μεγάλοι μεταξύ τους και μέχρι τότε πρέπει να αρκεστούμε σ' αυτά που βιώνουμε καθημερινά εδώ και χρόνια.

Κι αν τα γεγονότα μας διαψεύσουν κι όσοι συμμετέχουν στην Σούπερ Λίγκα, εμφανιστούν ενωμένοι (για το καλό του ποδοσφαίρου πάντα) δεν νομίζουμε ότι κανείς θα πιστέψει το αγνό των προθέσεων τους…