Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η αλληλογραφια του καμερουνεζου ασου με τη φιφα :: 3/2/2006 19:00:08) 

Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΟΥ ΑΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΙΦΑ

Τι ισχύει με τον Επαλέ

Όσο δεν υπάρχει ευτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου με τον Ζοέλ Επαλέ, τόσο θα συνεχίζει να αποτελεί μία "ανοιχτή πληγή" για την ΠΑΕ Ηρακλής. Τα δεδομένα, που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι τα εξής:

Ο ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΟΣ, διά του εκπροσώπου του, Μιχάλη Μπανιώρα, είχε στείλει πριν από περίπου τριάντα ημέρες δύο έγγραφα στη ΦΙΦΑ, τα οποία κοινοποίησε στην ΠΑΕ. Με το πρώτο ζητούσε να αναγνωριστεί η ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 250.000 ευρώ και με το δεύτερο ενημέρωνε την Παγκόσμια ομοσπονδία, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και έχουν ως συνέπεια τη μη έγκαιρη καταβολή χρημάτων στους ποδοσφαιριστές. Για ορισμένους ήταν το πρώτο βήμα πριν από την κατάθεση προσφυγής. Για κάποιους άλλους ήταν μία κίνηση για να "ξυπνήσουν" ορισμένοι στη Μίκρα. Αυτό που ενδιαφέρει όμως τον κόσμο του Ηρακλή είναι, ότι ο Καμερουνέζος δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής προσφυγή στη ΦΙΦΑ για να μείνει ελεύθερος. Υπάρχει μία αλληλογραφία, αλλά όχι προσφυγή.

Ο ΑΤΖΕΝΤΗΣ του ποδοσφαιριστή εξέδωσε την ανακοίνωση για το θέμα: "Ο ποδοσφαιριστής Ζοέλ Επαλέ είναι βαθιά προσβεβλημένος, γιατί διαπιστώνει πως παρά τη λήξη των μεταγραφών βρίσκεται ακούσια στη μέση μιας διαμάχης και με αλλεπάλληλες υπερβολές πλήττεται το ήθος του. Ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι το ότι όλα όσα αναφέρονται ή αποδίδονται σ' αυτόν γίνονται λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ηρακλής. Αυτή τη στιγμή είναι ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Ηρακλή. Αυτό ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2007. Το ήθος του είναι γνωστό και ο χαρακτήρας του ακέραιος. Για οποιαδήποτε σκέψη, απόφαση, ή κίνησή του θα ενημερωθεί πρώτος ο πρόεδρος της ομάδας του. Αυτή είναι η δέσμευση, η οποία δόθηκε στο παρελθόν και μέχρι τώρα τηρήθηκε και θα τηρηθεί και στο μέλλον. Παρακαλούμε θερμά να σταματήσει κάθε παραφιλολογία, εικασία, αντιπαράθεση με συμπαίκτες ή απόδοση πιθανών προθέσεων στον παίκτη. Ας αφεθούν οι φίλαθλοι να χαίρονται τη μπάλα που παίζει. Ας μάθει επιτέλους αυτή η πόλη να δέχεται στους κόλπους της και μεγάλους ποδοσφαιριστές".

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσε και η ΠΑΕ Ηρακλής: "Η ΠΑΕ Ηρακλής, σεβόμενη τη νοημοσύνη του κόσμου της ομάδας, αλλά και των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, αισθάνεται την υποχρέωση να καταδικάσει δημοσιεύματα, που έχουν να κάνουν με τον ποδοσφαιριστή μας, Ζοέλ Επαλέ και λογικές που ορμώνται από ελατήρια, άσχετα με την αλήθεια και μάλιστα σε 'περίεργο' timing. Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής δεν πρόκειται να μετατραπεί σε έρμαιο ξένων προς την ομάδα επιδιώξεων και εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων. Η ελευθεροτυπία αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση της κοινωνίας μας και είναι πολύτιμη αλλά και σεβαστή, όταν απεικονίζει και υπηρετεί την αλήθεια και όχι επιδιώξεις και συμφέροντα, ίσως και ομαδικού - οπαδικού χαρακτήρα".

Δ.ΒΛ.