Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αλμπέρτο... τροντ... σάντος :: 21/2/2006 18:39:54) 

Την Κυριακή, Σάντος και Σόλιντ συναντήθηκαν αντίπαλοι στο Καραϊσκάκη. Χθες στο σεμινάριο προπονητών, δεν τους χώριζε τίποτα εξ ου και ο θερμός χαιρετισμός.

Αλμπέρτο… Τροντ… Σάντος

Μία σπάνια συνάντηση συνέβη χθες, κατά τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών, με τους τεχνικούς των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να βρίσκονται στο ίδιο πάνελ, παραδίδοντας μαθήματα τακτικής, αλλά και σκέψης. Σόλιντ, Σάντος και Μαλεζάνι ανέλυσαν τις ιδέες τους για το ποδόσφαιρο κι έκαναν ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο περιθώριο του σεμιναρίου. Εντύπωση προκάλεσε η άποψη του Φερνάντο Σάντος "συγκρίνοντας" τον Ροναλντίνιο με τον Κατσουράνη. "Θαυμάζω τον Ροναλντίνιο σαν παίκτη, αλλά με 11 Ροναλντίνιο δεν θα έπαιρνα νίκες. Αν ήμουν προπονητής της Μπαρτσελόνα θα έπαιρνα 20 Κατσουράνηδες και αν δεν έπαιζε καλά ο ένας θα έβαζα άλλους 19" είπε ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ που μίλησε και για τον συμπατριώτη του της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο: "Είμαστε ίδια σχολή. Δουλέψαμε και οι δύο στην Πόρτο, έχουμε αρκετές ομοιότητες πιστεύουμε πάνω κάτω στα ίδια πράγματα".

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ στο βήμα ανέβηκε ο Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός τεχνικός του Ολυμπιακού, αφού έδωσε το στίγμα της τακτικής του "δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος, αλλά πού βρίσκεται η μπάλα. Σημασία δεν έχει το τρέξιμο, αλλά η τοποθέτηση" δήλωσε φαν της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς λιγκ και εξέφρασε την ευχή ο Ολυμπιακός να μιμηθεί το παιχνίδι της: "Ελπίζω να είναι η Μπαρτσελόνα αυτή που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς λιγκ. Παίζει όπως μου αρέσει και ελπίζω κάποτε να αγωνίζεται έτσι και ο Ολυμπιακός". Όσον αφορά το θέμα ανανέωσης συμβολαίου του Ριβάλντο, ο Σόλιντ απέφυγε να απαντήσει. "Έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε".

ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ βρέθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, με τον Ιταλό προπονητή του Παναθηναϊκό να προβαίνει σε επίδειξη ανωτερότητας δηλώνοντας ότι "ο Ολυμπιακός είναι αξιοθαύμαστος για τη συνέχεια που έχει δείξει στο πρωτάθλημα". Ο Μαλεζάνι δήλωσε οπαδός της Μίλαν στα παιδικά του χρόνια και θυμήθηκε τα πρώτα του χρόνια στην προπονητική: "Ερασιτεχνικά ξεκίνησα και εγώ. Μπάλες μετέφερα και εξοπλισμό και ψάχναμε για γήπεδα. Σήμερα, πολλοί προπονητές φτάνουν σε μεγάλες ομάδες, χωρίς όμως να περάσουν πρώτα από μικρές".