Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( σε κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί :: 27/1/2006 19:47:05) 

ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

Σε κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα κατέλθουν οι αστυνομικοί όλης της χώρας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, διεκδικώντας θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά αιτήματα.

Την απόφαση αυτή πήρε το γενικό και διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διότι, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί συνδικαλιστές, καμία από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκε.

Ανάμεσα στα κύρια θεσμικά αιτήματα που θέτουν οι αστυνομικοί είναι η αναγνώριση και ο χαρακτηρισμός της εργασίας τους ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής. Όπως περιγράφουν, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, η κυβέρνηση χορήγησε απλώς το επίδομα ειδικών συνθηκών, που είναι περίπου δέκα ευρώ το μήνα, και παρέπεμψε στο μέλλον το ζήτημα της αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας καθώς και το χαρακτηρισμό της ως επικίνδυνης.

Στάσιμη έμεινε και η περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού. Πρέπει επίσης να επανακαθοριστεί η λειτουργία των πεζών περιπολιών σύμφωνα με τα χωροταξικά, εγκληματολογικά και άλλα δεδομένα κάθε νομού και κάθε περιοχής.