Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οικιστικά projects σε ιερισσό, ποσείδι και μελισσοχώρι :: 26/1/2006 21:51:47) 

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμπορικό κέντρο "Forum Center" στο Ωραιόκαστρο που κατασκευάζει η Σωκράτης Παναγιωτίδης.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Οικιστικά projects σε Ιερισσό, Ποσείδι και Μελισσοχώρι

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΤΣΙΡΕΚΑ

Θέα στον κόλπο της Ιερισσού θα έχει το νέο οικιστικό project της Σωκράτης Παναγιωτίδης, που αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο και αφορά την κατασκευή 40 διώροφων εξοχικών κατοικιών. Εντός της άνοιξης η εταιρεία πρόκειται να αρχίσει την υλοποίηση ενός ακόμη έργου εξοχικών κατοικιών στο Ποσείδι.

Όπως εξηγεί στη "ΜτΚ" ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Παναγιώτης Τόλης, "η έναρξη της κατασκευής του έργου στην Ιερισσό επισπεύτηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των υποψήφιων αγοραστών".

Το συγκρότημα περιλαμβάνει 40 διώροφες μεζονέτες 80 έως 86 τ.μ. Το συγκρότημα θα εκτείνεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Σωκράτης Παναγιωτίδης, έκτασης 20.000 τ.μ. "Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και στην ασφάλεια των κατοικιών. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντα χώρου γίνεται από εξειδικευμένο αρχιτέκτονα τοπίου από το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια projects", τονίζει ο κ. Τόλης. Το συγκρότημα θα διαθέτει πισίνα, χώρους αθλοπαιδιών και χώρους πρασίνου. Παράλληλα θα εγκατασταθεί δίκτυο Intranet (δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κατοικιών), ενώ η προστασία των κατοικιών θα ανατεθεί σε εταιρεία φύλαξης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου, οι πρώτες κατοικίες θα είναι παραδοτέες περίπου 16 μήνες μετά την έναρξη κατασκευής τους.

Εχει δρομολογηθεί η έναρξη κατασκευής ενός ακόμη έργου εξοχικών κατοικιών στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στο Ποσείδι. To project αφορά την κατασκευή 200 διαμερισμάτων 35 έως 75 τ.μ. σε έκταση 59.000 τ.μ. Τα έργα της Σωκράτης Παναγιωτίδης δεν εξαντλούνται στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα από τα δέκα συγκροτήματα μεζονετών που υλοποιούνταν σε Ωραιόκαστρο και Παλαιόκαστρο σήμερα μόνο σε δύο από αυτά συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία. "Από τα υπόλοιπα οκτώ συγκροτήματα, τα πέντε έχουν ήδη κατοικηθεί, ενώ τα υπόλοιπα θα κατοικηθούν εντός του επόμενου μήνα", λέει ο κ. Παναγιωτίδης.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή δύο ακόμη οικιστικών έργων. Το πρώτο θα κατασκευαστεί στο Μελισσοχώρι, όπου θα ανεγερθεί συγκρότημα πέντε τριώροφων οικοδομών που περιλαμβάνει 54 διαμερίσματα 30 έως 126 τ.μ. Η επιλογή της περιοχής έγινε λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που γνωρίζει το τελευταίο διάστημα αλλά και εξαιτίας της μικρής απόστασής της από τη Θεσσαλονίκη (δεν ξεπερνά τα 20 χλμ.)

Επόμενος στόχος της εταιρείας το Μούρεσι Πηλίου, όπου θα κατασκευαστούν 85 διώροφες μεζονέτες 73 έως 110 τ.μ., χτισμένες από πέτρα Πηλίου σε οικόπεδο 12.500 τ.μ. Κάποιες εξ αυτών θα περιλαμβάνουν εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες στο υπόγειό τους.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμπορικό κέντρο "Forum Center" στο Ωραιόκαστρο που κατασκευάζει η Σωκράτης Παναγιωτίδης.

Στο εμπορικό κέντρο θα στεγαστούν σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, καφετέρια, είδη ένδυσης-υπόδησης, καθαριστήριο, ιατρείο, παιδότοπος, κομμωτήριο, γυμναστήριο, φούρνος, ζαχαροπλαστείο, Ίντερνετ καφέ.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή, αφού τα καταστήματα που θα στεγαστούν στο χώρο των 2.500 τ.μ. θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση", υπογραμμίζει ο κ. Τόλης, επισημαίνοντας ότι "βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, αλλά είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή τους, αφού οι χρήσεις που έχει αποφασιστεί ότι θα στεγαστούν στο εμπορικό κέντρο είναι συγκεκριμένες. Αποσκοπούμε στη συμπληρωματικότητα των χρήσεων, ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Ήδη βρισκόμαστε στη φάση επεξεργασίας των τελικών συμφωνιών με τουλάχιστον πέντε καταστήματα και σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους καταστηματάρχες για τα υπόλοιπα".