Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Υπάρχει ανάγκη να είμαστε αυστηροί με τη Χαμάς, χωρίς όμως να τιμωρήσουμε τους Παλαιστίνιους, δηλώνει το Παρίσι, εν αναμονή της επίσκεψης της Ισραηλινής υπουργού Εξωτερικών Τσίπι Λίβνι στη Γαλλία.

Το Παρίσι αναμένεται να υπογραμμίσει ότι οι αρχές που έθεσε η διεθνής κοινότητα για έναν ενδεχόμενο διάλογο με τη Χαμάς ισχύουν αυστηρώς, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι κρίνει αναγκαίο να μην τιμωρηθεί ο παλαιστινιακός λαός. Το Ισραήλ από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της παροχής βοήθειας 120 εκατομμυρίων ευρώ προς τον παλαιστινιακό λαό, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σήμερα, μια ημέρα πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία της υπουργού Τσίπι Λίβνι.

Χθες, άλλωστε, και οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την εκταμίευση της βοήθειας από την Ε.Ε. ως οικονομική συνδρομή στον παλαιστινιακό λαό, χαρακτηρίζοντας "καλοδεχούμενη" αυτήν την απόφαση. "Δεν πρόκειται να αμελήσουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού και θα συνεχίσουμε να τον βοηθούμε", τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άνταμ Έρελι.