Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Μία εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ "αποτελεί πάντα μία επιλογή και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε από τη Δαμασκό ο Μουσά Αμπού Μαρζούκ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς. "Από το Μάρτιο η Χαμάς τηρεί την εκεχειρία και συνεχίζει να την τηρεί μέχρι τώρα", είπε και απέρριψε κάθε όρο για το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.

Από τη Γάζα ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζουχρί χαιρέτιζε τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται το ριζοσπαστικό κίνημα.

Τις εξελίξεις μετά τη νίκη της Χαμάς συζήτησαν χθες στο Κάιρο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Χόσνι Μουμπάρακ. Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, τις οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ο Αμπάς δεν θα ζητήσει από τη Χαμάς να σχηματίσει κυβέρνηση αν η οργάνωση αυτή δεν αναγνωρίσει προηγουμένως το Ισραήλ, δεν σταματήσει τη βία και δεν αποδεχθεί τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Παλαιστίνιοι με το Ισραήλ.

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί αύριο στη Γάζα με τους ηγέτες της Χαμάς, για να τους ζητήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση.