Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( θράκη: στον αέρα το ερευνητικό κέντρο :: 2/2/2006 18:59:22) 

Θράκη: Στον αέρα το Ερευνητικό Κέντρο

Επανεξετάζεται η χωροθέτηση του 4 χρόνια μετά την αρχική έγκριση

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου Θράκης, αφού τέσσερα χρόνια μετά τις σχετικές αποφάσεις επανεξετάζεται η χωροθέτηση του.

Όπως ανέφερε στη "Μ" ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, καθηγητής κ. Χαμζάς, η αρχική έγκριση αφορούσε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων στα Κιμμέρια της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδικασίες είχαν προχωρήσει αρκετά, είχε εκδοθεί άδεια χρήσης του οικοπέδου και αλλαγή της χωροταξικής μελέτης, το ζήτημα όμως επανεξετάζεται, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι απώλειας κοινοτικών πόρων. Όπως αναφέρει, "ενώ βρισκόμαστε στο τέλος της προσπάθειας, συζητείται εκ νέου η παραχώρηση της έκτασης, χωρίς ωστόσο να καταλάβουμε γιατί. Ευελπιστούμε ότι θα βρούμε κάποια λύση με την έκταση". Χαρακτηρίζει την ίδρυση του κέντρου "επένδυση για την περιοχή" και τονίζει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί σε συνεργασίες με ελληνικές και ξένες βιομηχανίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις υποδομές και την έρευνα.

Το Ινστιτούτο Πολιτικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, το μοναδικό ερευνητικό ινστιτούτο που υπάρχει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνιστά το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ερευνητικού ιστού στην περιοχή της Θράκης. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του αναδείχθηκε σε έναν επιπλέον πόλο αναφοράς στην προσπάθεια οργανικής σύνδεσης μεταξύ της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από τη μια και της περιφερειακής ανάπτυξης από την άλλη.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ