Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( εξαλλος ο αυτιάς :: 26/3/2006 21:47:17) 

Ο Γιώργος Αυτιάς άνοιξε πόλεμο με την AGB, την οποία κατηγορεί ότι "ασκεί σε βάρος δεκάδων δημοσιογράφων της τηλεόρασης μια απίστευτη τρομοκρατία".

Δηλώνει θύμα της AGB, η οποία με τη σειρά της μιλά για κακοποίησή της

Εξαλλος ο Αυτιάς

Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά η AGB, θύμα της οποίας εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Alpha "Καλημέρα σας", με αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό, μιλά για συνωμοσία AGB, MRB και ΟΤΕ εναντίον του. Στην αναφορά του πληροφορεί τον κ. Λινό ότι "η AGB έχει εφεύρει τον εξής σατανικό τρόπο για να επιλέγει που θα στέλνει τα μηχανάκια. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναθέτει στην εταιρεία μετρήσεων MRB του κ. Δ. Μαύρου να κάνει έρευνα τάσεων αγοράς, δηλαδή να μάθει τι βλέπει ο κόσμος, ποιο κανάλι προτιμάει. Έχει λοιπόν η AGB μια δεξαμενή νοικοκυριών με το τι βλέπουν, γνωρίζει ποιοι βλέπουν και τους στέλνει το μηχανάκι. Στημένη υπόθεση δηλαδή, αφού εκ των προτέρων γνωρίζει το αποτέλεσμα". Και τον προτρέπει: "Ψάξτε να βρείτε τη σχέση MRB και AGB. Σημαδεμένα χαρτιά! " Στο στόχαστρό του και ο ΟΤΕ: "Όπως ξέρετε, ό,τι καταγράφει το μηχανάκι πάει στον ΟΤΕ. Εκεί γίνεται η δουλειά. Ποιος ελέγχει το δείγμα; Μήπως στον ΟΤΕ γίνεται η παραποίηση, ώστε να βγαίνει λάδι η AGB; Διότι διαφορετικά το κάνει η ίδια". Αυτά και άλλα ακόμη ερωτήματα θέτει υπόψη του εισαγγελέα ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά: "Ανήκω στα θύματα της AGB. Πρώτη φορά στη ζωή μου κάποιοι με βαθμολογούν χωρίς να ξέρω τα πώς, τα γιατί, ποιοι είναι, με ποια κριτήρια το κάνουν και δεν μπορώ να προσβάλω ή να ζητήσω έρευνα για τα στοιχεία που δημοσιοποιούν".

Απάντηση της AGB

Άμεση ήταν η αντίδραση της AGB στα όσα της καταμαρτυρεί ο Γιώργος Αυτιάς. Η γνωστή εταιρεία μετρήσεων σε χθεσινή της ανακοίνωση διαψεύδει κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω τονίζοντας ότι το αβάσιμό τους προκύπτει και από το σύνολο των ελέγχων και αντικειμενικών στοιχείων που παράγουν τα θεσμικά όργανα. Επισημαίνει ακόμη ότι "η μέτρηση τηλεθέασης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το σύνολο της τηλεοπτικής αγοράς. Η κακοποίησή της, από μεμονωμένους συντελεστές τηλεοπτικών εκπομπών, για λόγους απροσχημάτιστα ιδιοτελείς, βλάπτει ολόκληρη την τηλεόραση". Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Είναι τέλος αυτονόητο ότι η AGB Nielsen Media Research θα διεκδικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα τη δικαίωσή της έναντι της απροκάλυπτα δυσφημιστικής εκστρατείας, που συνιστούν τα παραπάνω".