Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( μελέτη για συλλογή ακαθάρτων υδάτων :: 7/2/2006 19:33:01) 

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΠΘ

Μελέτη για συλλογή ακαθάρτων υδάτων

Μελέτη για την "Κατασκευή συλλεκτήρα ακαθάρτων υδάτων του ΤΕΦΑΑ, του Εθνικού Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας και Ανάπτυξης και του Οικισμού Λήδα Μαρία", στα όρια των δήμων Θέρμης και Πυλαίας, παρέδωσε χθες στον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Αντωνόπουλο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιώργος Σκόρδας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο "άλλη μία προσπάθεια του Αριστοτελείου για την προστασία του περιβάλλοντος αρχίζει να υλοποιείται με τη μελέτη για τα ακάθαρτα ύδατα στη ζώνη του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη. Αργήσαμε αρκετά, αν σκεφθεί κανείς ότι η ανάθεση είχε γίνει το 2000, όμως χάρη στις προσπάθειες και τις προσωπικές ενέργειες κυρίως του κ. Σκόρδα ξεπεράστηκαν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και κάνουμε ένα βήμα μπροστά".

Από την πλευρά του ο κ. Σκόρδας τόνισε πως "είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας ως φορείς της Θεσσαλονίκης να συνδράμουμε στις προσπάθειες που κάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο". Μάλιστα επισήμανε τη σημασία του έργου κατασκευής, το οποίο θα βελτιώσει τις υποδομές στην παραπάνω γεωγραφική ζώνη, και σημείωσε πως η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 740.000 ευρώ και με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου θα αναζητηθούν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι (από το ΕΚΕΤΑ και τον οικισμό), προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή. Το ποσοστό της δαπάνης, που αναλογεί στο πανεπιστήμιο, ανέρχεται στο 35% του συνολικού ποσού.