Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( νέα απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών :: 25/1/2006 20:01:09) 

Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Με καθυστέρηση έγινε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

Καθυστέρηση, χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βυτιοφόρων στην εθνική οδό. "Τα βυτιοφόρα ήταν φορτωμένα και έτοιμα για διανομή από τις 6.00 το πρωί, ωστόσο η κυκλοφορία τους επιτράπηκε μετά τις 10.00 π.μ. Καθυστέρηση υπήρξε μόνο για όσα βυτιοφόρα επρόκειτο να κινηθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Χωρίς πρόβλημα έγινε η διανομή στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Εκτιμώ πάντως ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν ήταν η καλύτερη λύση", λέει ο πρόεδρος ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Γιαβρίδης.

Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεικτού φορτίου άνω του ενάμισι τόνου ανακοινώθηκε για το διάστημα από τις 9.00 χθες βράδυ έως τις 8.00 σήμερα το πρωί στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς και την εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης. Αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν, η απαγόρευση ενδέχεται να επεκταθεί ως τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι.

Ποια εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται: 1) τα οχήματα οδικής βοήθειας, 2) τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και οπωροκηπευτικά προϊόντα, 3) τα φορτηγά αυτοκίνητα-ψυγεία και τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν γαλακτοκομικά προϊόντα και 4) τα φορτηγά αυτοκίνητα-βυτιοφόρα μεικτού βάρους άνω των 26 τόνων που μεταφέρουν υγρά καύσιμα (όχι οι συρμοί). Για το λοιπό οδικό δίκτυο θα ισχύσουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας εφόσον κριθεί σκόπιμο από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.