Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( απάντηση ευαθ στις καταγγελίες :: 13/1/2006 19:59:46) 

Απάντηση ΕΥΑΘ στις καταγγελίες

Απάντηση στις καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στο βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης δίνει η ΕΥΑΘ, επισημαίνοντας ότι "το συγκεκριμένο σωματείο αποτελείται από εργαζομένους της αναδόχου Κοινοπραξίας, που λειτουργεί την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) στη Σίνδο και ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με την ΕΥΑΘ Α.Ε.".

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι "η οποιαδήποτε εργασιακή διαφορά, ανανέωση ή μη σύμβαση εργασίας αφορά την ανάδοχο Κοινοπραξία και τους εργαζόμενους σε αυτήν και όχι την ίδια την ΕΥΑΘ. Αν υπάρχει θέμα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας υπάρχουν αρμόδια όργανα για να το κρίνουν, και ότι κάτι τέτοιο δεν αφορά την ΕΥΑΘ Α.Ε.".

Πέραν αυτών, υπενθυμίζει ότι αυτό το διάστημα "εκτελούνται από το ΥΠΕΧΩΔΕ / ΕΥΔΕ Ύδρευσης - Αποχέτευσης έργα ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της υφιστάμενης μονάδας, ότι δημοπρατήθηκε ο 3ος χωνευτής λάσπης Π/Υ, 4 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου ξήρανσης της λάσπης προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ".

"Στις 20-11-2005", σημειώνει, "έγινε έλεγχος στην ΕΕΛΘ στη Σίνδο από τη διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα οσμών πέραν του φυσιολογικού". Επιπλέον, "ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες την εκτέλεση επειγουσών εργασιών βελτίωσης κόστους 200 χιλιάδων ευρώ και την υλοποίηση του έργου βελτίωσης του υφιστάμενου συστήματος χωνευτών λάσπης και συμπαραγωγής, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του ΥΠΑΝ".