Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ο παυλος ψωμιαδης πιεζει για να αγορασει την παε παοκ :: 12/3/2006 22:41:45) 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Την ώρα που ο ΠΑΟΚ παραπατάει αγωνιστικά, ο Παύλος Ψωμιάδης (δεξιά) προτίθεται να αγοράσει την ΠΑΕ και να καλύψει εξ ολοκλήρου τα χρέη.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Μία… ασπίδα για τον Δικέφαλο

Πολύ πριν πιάσουν οι ζέστες, αρχίζει να ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Τούμπα. Το γαϊτανάκι γύρω από το ιδιοκτησιακό του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει, με το ενδιαφέρον του Παύλου Ψωμιάδη να αγοράσει την ΠΑΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ο 67χρονος επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Κατερίνη και έδρα τον Πειραιά, ηγείται του ομίλου εταιρειών "ΑΣΠΙΣ" (πρόεδρος της "Ασπίς Πρόνοια" και της "Ασπίς BANK"), εξέφρασε το ενδιαφέρον του, δια του Τύπου, να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ ρίχνοντας το γάντι στη σημερινή ιδιοκτησία Γούμενου - Παγώνη. "Θέλω να πάρω τον ΠΑΟΚ και να αλλάξω όλο το σκηνικό στην Ελλάδα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή κι όχι κομπάρσο. Εφόσον αναλάβω εγώ τον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης, που εξουσιοδότησε δύο συνεργάτες του, τους Μάκη Μιχαηλούδη και Γιώργο Τσεκερίδη, να διαπραγματευτούν με τη σημερινή ιδιοκτησία και να "τρέξουν" την υπόθεση.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες να του επιτρέψουν να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές, για να αποκτήσει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για την οικονομική της κατάσταση και τα χρέη, τα οποία, όπως ο ίδιος είπε, προτίθεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου. Από την πλευρά των ενδιαφερομένων δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προθέσεις και τον τρόπο, που σκοπεύουν να προχωρήσουν τον ΠΑΟΚ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη προσεγγίσει επιφανείς ανθρώπους της οικογένειας του ΠΑΟΚ, που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των φιλάθλων του Δικεφάλου, προκειμένου να αποκτήσουν "λαϊκό έρεισμα", αλλά και στελέχη, που θα ασχοληθούν ενεργά με την επένδυση, που σκοπεύουν να κάνουν.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ, που ενέσκηψε, είναι για ποιο λόγο ο κ. Ψωμιάδης αποκάλυψε το ενδιαφέρον του μέσω του Τύπου και δεν αποπειράθηκε να προσεγγίσει τη σημερινή ιδιοκτησία και να καταθέσει απ' ευθείας την πρότασή του, μια και με τον Γιάννη Γούμενο, γνωρίζονται σχεδόν επί δύο δεκαετίες. Άλλωστε, για περίπου 15 χρόνια, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ήταν στέλεχος των επιχειρήσεων του κ. Ψωμιάδη και είχαν επαγγελματική συνεργασία μέχρι το 1999. Ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, πάντως, επισήμανε πως κινήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι "εμπλέκεται σε σενάρια συνεργασιών με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς".

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ μετά την δημόσια εκδήλωση του ενδιαφέροντος, οι συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη επικοινώνησαν με τον Γιάννη Γούμενο και του ζήτησαν ραντεβού για να συναντηθούν και να συζητήσουν για την πώληση των μετοχών. Επειδή δεν είδαν μεγάλη προθυμία από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, άφηναν χθες να διαρρεύσει, ότι ακόμη και σήμερα σκοπεύουν να στείλουν στα γραφεία του ΠΑΟΚ εγγράφως την κοινοποίηση του ενδιαφέροντός τους, ώστε να αναγκάσουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν.