Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( μέσα στο 2006 οι αδειοδοτήσεις :: 27/2/2006 20:03:46) 

Μέσα στο 2006 οι αδειοδοτήσεις

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο 20 ετών που υπάρχει στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, χωρίς καμία κομματική σκοπιμότητα". Αυτό υπογράμμισε χθες ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο πλαίσιο διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων σχετικά με τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά το κριτήριο της παλαιότητας, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως θα ήταν άδικο η πολιτεία να αφήσει αυτό το κριτήριο στην άκρη, ενώ, αναφερόμενος στα περιφερειακά ΜΜΕ, σημείωσε πως "δεν μπορεί σε ένα νομό να υπάρχουν 11 τηλεοπτικά κανάλια, όταν υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συνολικά δεν διαθέτουν τόσα κανάλια. Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, κατά πόσο αυτοί οι σταθμοί έχουν πρόγραμμα και κατά πόσο καλύπτουν το πρόγραμμά τους με τους τηλεμάγους και το 090".

Ο κ. Ρουσόπουλος έθεσε εξάλλου στόχο της κυβέρνησης να ξεκινήσει μέσα στο 2006 η διαδικασία της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, προσθέτοντας ότι καλό θα ήταν και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2006, όσο και αν αυτό φαντάζει δύσκολο.