Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "όχι" στην ανάπλαση της οδού ολυμπιάδος :: 19/1/2006 18:18:59) 

ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

"Όχι" στην ανάπλαση της οδού Ολυμπιάδος

Επιστολή στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο απέστειλε χθες επιτροπή κατοίκων της οδού Ολυμπιάδος, στην οποία εκτίθεται το πρόβλημα που δημιουργείται με την υπό εξέλιξη ανάπλαση και ζητείται μονοδρόμηση της οδού.

Όπως έγραψε η "Μ" (φύλλο 17/01/2006), επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στο δρόμο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, θα χαθούν τουλάχιστον 500 θέσεις στάθμευσης, ενώ θα δημιουργηθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

"Η περιοχή μας έχει ανάγκη χώρων στάθμευσης και αντί, όπως περιμέναμε, ο δήμος να μεριμνήσει για εξεύρεση λύσης στο εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, έρχεται με την ανάπλαση αυτή να περιορίσει τις ήδη υπάρχουσες θέσεις!", τονίζεται στην επιστολή.

Η επιτροπή προτείνει: 1. Άμεση λύση στο πιεστικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης. 2. Ματαίωση της τοποθέτησης της διαχωριστικής νησίδας. 3. Ματαίωση της τοποθέτησης των παρκόμετρων. 4. Μετατροπή της οδού Ολυμπιάδος σε μονόδρομο με κατεύθυνση δυτική.

Οι κάτοικοι ζητούν να συζητηθεί παρουσία τους το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου.

Φ.Κ.