Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ

Αμοιβή για δολοφονία Δανών σκιτσογράφων

Η Δανία και η Νορβηγία καταδίκασαν την προσφορά ενός Πακιστανού ιερωμένου να δώσει αμοιβή σε όποιον σκοτώσει οιονδήποτε από τους 12 Δανούς σκιτσογράφους που έκαναν τις γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ. "Πρόκειται για υποκίνηση σε δολοφονία και η δολοφονία επίσης είναι απαγορευμένη από το Κοράνιο", τόνισε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μέλερ, έχοντας δίπλα του το Νορβηγό ομόλογό του Γιόνας Γκαρ Στέρε. Ως γνωστό, ο Πακιστανός ιερωμένος Μαουλάνα Γιουσέφ Κουρέσι ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 1.000.000 δολαρίων για τη δολοφονία οιουδήποτε από τους Δανούς γελοιογράφους, οι οποίοι είναι υπό αστυνομική προστασία από τον περασμένο μήνα που ξέσπασε η θύελλα των διαμαρτυριών.

"Εάν η Δύση μπορεί να επικηρύξει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορούμε κι εμείς να ανακοινώσουμε μία αμοιβή για τη δολοφονία αυτού που διέπραξε την ιεροσυλία σε βάρος του προφήτη", δήλωσε ο Πακιστανός.

Στο μεταξύ, η κεντρώα και αριστερή αντιπολίτευση της Δανίας ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τη στάση της κυβέρνησης του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στην υπόθεση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ.

ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ

Συμβούλιο Εκκλησιών με πολιτικές ευαισθησίες

Υπεραμυνόμενο της "υπόθεσης των καταπιεσμένων" και καταγγέλλοντας "το νεοφιλελευθερισμό που αναπτύσσεται σε παγκόσμια κλίμακα", το Οικουμενικό Συμβούλιο Εκκλησιών συνεχίζει τις εργασίες του στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας.

Προτεστάντες, ορθόδοξοι, αγγλικανοί και καθολικοί (αν και οι τελευταίοι δεν είναι μέλη του Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών) κατήγγειλαν "τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, για να κυριαρχήσει και ελέγξει τον κόσμο". Με αυτήν την τοποθέτηση διαφώνησαν μόνο οι βαπτιστές και πεντηκοστιανοί από τις ΗΠΑ. Αντίθετα, ευθυγραμμίσθηκαν οι Αμερικανοί μεθοδιστές, στους οποίους ανήκει ο πρόεδρος Μπους.

Στην σύνοδο, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, παίρνουν μέρος 4.000 θρησκευτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι χριστιανικών εκκλησιών από 110 χώρες.