Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( διπλή ευκαιρία :: 7/2/2006 21:31:08) 

Ο ΠΑΟΚ θέλει με το Αιγάλεω να γευθεί τη χαρά μιας επιτυχίας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

ΜΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΛΗΓΗ"ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διπλή ευκαιρία

Μέσα στο σπίτι του, έστω και με δυσκολία, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να μαζεύει τους βαθμούς και μην έχει απώλειες. Τι γίνεται, όμως, μακριά από την Τούμπα;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Η μεγάλη πληγή του ΠΑΟΚ παραμένουν τα εκτός έδρας παιχνίδια του και ειδικά αυτά στην Αθήνα. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να φύγει νικητής από την πρωτεύουσα, μόνο σε μία από τις δεκατρείς επισκέψεις του τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα στην πιο δύσκολη έδρα, στο Καραϊσκάκη και ο απολογισμός του στις δύο τελευταίες σεζόν στην Αθήνα είναι μόλις 1-3-9! Η μεγάλη νίκη, που πέτυχε στις 16 Οκτωβρίου με 2-1 επί του Ολυμπιακού, ήταν και η τελευταία του μακριά από την Τούμπα… Τι φταίει; Ο Λάμπρος Βαγγελής, μιλώντας μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή, επισήμανε ότι "ίσως η ομάδα δεν δείχνει εκτός έδρας το πάθος που δείχνει μέσα στο γήπεδό της".

Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ, από την πλευρά του έχει κάθε λόγο να τα βάζει με την κακοδαιμονία, που έχει χτυπήσει την ομάδα του. "Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε πουθενά παιχνίδι με κάτω τα χέρια, όλα τα παιχνίδια τα πάλεψε, τα είχε στα χέρια του και κανείς δεν τον κέρδισε εύκολα, έστω κι αν αυτό το παραβλέπουν πολλοί. Το κακό είναι ότι χάνουμε παιχνίδια και βαθμούς, χωρίς να μας κάνει ο αντίπαλος ευκαιρίες, απλώς επειδή κάνουμε κάποια σημαντικά λάθη σε μεμονωμένες φάσεις. Το ίδιο πάθαμε και στην ΑΕΚ και στη Λιβαδειά και στην Καλαμαριά και στο Περιστέρι" διατείνεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ και μάλλον δεν έχει άδικο, ενώ πρόσφατα έχει επικαλεστεί κι ένα άλλο γεγονός. "Το αρνητικό για μας, είναι πως είμαστε στο στάδιο, που προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδα κι αντιμετωπίζουμε έτοιμες ομάδες, που δουλεύονται εδώ και ένα δύο χρόνια" είπε μετά την ήττα στο Περιστέρι.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΠΑΟΚ θεωρεί πολύ σημαντική την επόμενη δυάδα εκτός έδρας αγώνων, αφού ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Αιγάλεω και Λάρισα. Μετά την νίκη επί του Ηρακλή τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα στις τάξεις της ομάδας, ο ίδιος επισήμανε στους παίκτες του ότι "μπορούν να τα πάρουν αυτά τα δύο παιχνίδια" και πιστεύει ότι η ομάδα του έχει μια καλή ευκαιρία να αλλάξει την κατάσταση και το κλίμα, που επικρατεί. Αν δεν έχει απώλειες σ' αυτά τα παιχνίδια, δεν θα έχει πρόβλημα με την έξοδο στην Ευρώπη και θα απαλλαγεί κι απ΄ αυτή την έγνοια, ενώ θα κερδίσει και… ηθικό ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν.