Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στη θεσσαλονίκη η microsoft :: 13/2/2006 19:19:41) 

Η χωροθέτηση του κέντρου στη Θεσσαλονίκη θα προσδώσει στην αμερικανική εταιρεία επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού μπορεί να αποτελέσει το στρατηγείο για την επέκτασή της στα Βαλκάνια.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Καινοτομίας ζητούν από την κυβέρνηση οι φορείς της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη η Microsoft

Την εγκατάσταση του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στη δρομολογούμενη Ζώνη Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι φορείς της πόλης.

Ορμώμενοι από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας με τον αμερικανικό κολοσσό για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, τονίζουν ότι αποτελεί ιστορική ευκαιρία και μπορεί να θέσει τις βάσεις για την επίτευξη μακροχρόνιας ανάπτυξης στην περιοχή.

"Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η συμφωνία αυτή είναι δυνατόν να συνδυασθεί με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και τη δική σας εξαγγελία για τη μετεξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε πόλη καινοτομίας μέσω της εγκατάστασης του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στη Ζώνη Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης", σημειώνουν στην επιστολή τους οι φορείς. Προσθέτουν ότι η χωροθέτηση του κέντρου στη Θεσσαλονίκη θα προσδώσει στην αμερικανική εταιρεία επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς και να αποτελέσει το στρατηγείο για την επέκτασή της στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

"Θεωρούμε ότι η παραχώρηση δωρεάν των χώρων που απαιτούνται από τη Microsoft για τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας εντός της Ζώνης είναι δυνατόν να γίνει άμεσα και να υποστηρίξει τις δικές σας εξαγγελίες", σημειώνουν χαρακτηριστικά. Επισημαίνουν ότι όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης εργάζονται για την ανάπτυξη της περιοχής και είναι προφανές ότι τέτοιου τύπου επενδύσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματος και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την ενίσχυση του τοπικού παραγωγικού συστήματος.

Η επιστολή προς τον Κώστα Καραμανλή υπογράφεται από τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννη Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Βελέντζα αντίστοιχα, καθώς και από τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μπακατσέλο, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργο Μυλωνά, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Ευγένιο Πλαλή, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Αναστάσιο Τζήκα και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κυπαρισσίδη.