Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( τιμηθηκε απο την ιερα συνοδο :: 12/1/2006 19:14:53) 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετέβη χθες στο μέγαρο της Ιεράς Συνόδου και τιμήθηκε με την ύψιστη θρησκευτική τιμή.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Σταυροφόρος ο Γιαννάκης

Την ύψιστη θρησκευτική τιμή απένειμε χθες στον Παναγιώτη Γιαννάκη η Ιερά Σύνοδος. Ο ομοσπονδιακός τιμήθηκε όχι μόνο για την προσφορά του στον αθλητισμό, αλλά και για το ήθος του, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του αρχιεπισκόπου κ.κ. Χριστόδουλου το ανώτατο παράσημο της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον χρυσούν σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Στο πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη η Εκκλησία της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει μόνο έναν πετυχημένο άνθρωπο του αθλητισμού, αλλά κι ένα πρότυπο για τη νεολαία. Αφού απένειμε στον προπονητή τού Αμαρουσίου το ανώτατο παράσημο με το οποίο μπορεί να τιμηθεί πολίτης από την Εκκλησία ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έπλεξε το εγκώμιό του. "Σε μια παρακμιακή εποχή η Εκκλησία αναγνωρίζει και τιμά εξέχουσες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, τα οποία αποδεικνύουν ότι ακόμη υπάρχουν πρότυπα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και εκφράζει το πνεύμα που μπορεί να οδηγήσει την νεολαία στο σωστό δρόμο", τόνισε μεταξύ άλλων ο μακαριότατος.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την τιμή που του έγινε. "Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή μου. Ευχαριστώ τον μακαριότατο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου γι αυτήν την τιμή που μου έκαναν", επισήμανε και συνέχισε λέγοντας: "Η τιμή αυτή δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους με όσους ζω ή συνεργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια και με τον τρόπο τους με έχουν βοηθήσει, έστω με μια κουβέντα τους. Επίσης, ανήκει σε όλο τον αθλητισμό και ειδικότερα στην οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ". Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσφερε ως δώρο στον αρχιεπίσκοπο, ένα ομοίωμα της κούπας του Βελιγραδίου. ΣΤΟ πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη παραβρέθηκε η οικογένειά του, φίλοι συνεργάτες αλλά και αντιπροσωπεία της ΕΟΚ του ΕΣΑΚΕ και φυσικά του Αμαρουσίου.