Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( την ερχomenh tetaρτη :: 20/1/2006 19:13:08) 

ΤΗΝ ΕΡΧOMENH TETAΡΤΗ

Μόνο το αντικομμουνιστικό μνημόνιο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίας της, της ερχόμενης Τετάρτης, ψήφισμα το οποίο καταδικάζει το ναζισμό και επρόκειτο να συζητηθεί την ίδια ημέρα με ένα άλλο σχέδιο απόφασης, το οποίο καταδικάζει τα "εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων", ανακοινώθηκε σήμερα στο Στρασβούργο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε χθες ότι ο Ρώσος εισηγητής του σχεδίου απόφασης που αναφέρεται στη ναζιστική ιδεολογία, Μιχαήλ Μαργκέλοφ, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Στρασβούργο ότι επιθυμεί την αναβολή της συζήτησης διότι την Τετάρτη θα παραστεί στις παλαιστινιακές εκλογές.

Αντίθετα, το σχέδιο απόφασης περί κομμουνιστικών εγκλημάτων παραμένει στην ημερήσια διάταξη της Τετάρτης. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί έξω από το μέγαρο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο διαδήλωση, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος πολλά μέλη κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης, ενώ αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΣΕ Ρενέ βαν ντεν Λίντεν.