Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στα σκαριά το εθνικό γραφείο συνεδριακού τουρισμού :: 17/3/2006 17:51:52) 

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Στα σκαριά το Εθνικό Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού

Σημαντικό δέλεαρ τα έσοδα 3,5 δισ. ευρώ από το συνεδριακό τουρισμό διεθνώς την τελευταία δεκαετία

Την ανάπτυξη συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο ενός Εθνικού Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού (National Convention Bureau) κατά τα διεθνή πρότυπα προωθεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Άλλωστε τα έσοδα των 3,5 δισ. ευρώ από το συνεδριακό τουρισμό διεθνώς την τελευταία δεκαετία αλλά και οι 35.000 συνεδριακές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο την ίδια περίοδο αποτελούν, σύμφωνα με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σημαντικό δέλεαρ για την ανάπτυξή του και στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως σημείωσε μιλώντας στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο της HAPCO, η σημαντική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε συνδυασμό με την ασφάλεια, την παραδοσιακή φιλοξενία, το γαστρονομικό πλούτο, την ποιότητα και την ποικιλία της διασκέδασης στις ελληνικές πόλεις συνιστούν ένα πλέγμα πλεονεκτημάτων, που μπορούν να προσελκύσουν το συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας.

Εκδόθηκε ειδικό cd

"Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το συνεδριακό τουρισμό, που όλο και περισσότερο συνδυάζεται με εκθέσεις, είναι ότι επιμηκύνει την τουριστική μας περίοδο, ενώ συγχρόνως εμπλουτίζει το παραδοσιακό μας προϊόν 'ήλιος και θάλασσα'", τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Έκανε μάλιστα γνωστό πως ήδη εκδόθηκε ειδικό cd για το συνεδριακό τουρισμό, ενώ ένα από τα στρατηγικά σχέδια του υπουργείου προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις προώθησης αυτής της μορφής τουρισμού.

Όπως ανέφερε η κ. Πετραλιά, οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σε εγκαταστάσεις συνεδριακού τουρισμού και σε αυτό οφείλεται και η αύξηση του αριθμού των συνεδρίων που διοργανώνονται στη χώρα μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση προωθείται και η ανάπτυξη μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα, στο Φάληρο, ώστε να αξιοποιηθεί και η πολύτιμη υλική κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.