Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΣΟΦΙ ΡΙΣ-ΤΖΟΟΥΝΣ

Επιτέλους, ένας γάμος ύστερα από τρία διαζύγια στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας! Οι ασχολούμενοι με τα του βασιλικού οίκου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον επικείμενο γάμο του 34χρονου πρίγκιπα Έντουαρντ, νεώτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, με την 32χρονη Σόφι Ρις-Τζόουνς, με την οποία διατηρεί δεσμό εδώ και πέντε χρόνια.

Η βασίλισσα "ενθουσιασμένη" και γοητευμένη από τη χάρη και τη διακριτικότητα της Σόφι, ανακοίνωσε ότι ο γάμος θα γίνει περί τα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.

Τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα καταφθάνουν σωρηδόν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ η χθεσινή ιδιωτική μετάβαση της Ρις-Τζόουνς στη Νέα Υόρκη προκάλεσε… πανικό στους εκεί φωτορεπόρτερ.

Ωστόσο, ο βρετανικός Τύπος, με εξαίρεση τον "ειδικευμένο" στα βασιλικά θέματα, αντιμετώπισε την είδηση μάλλον αδιάφορα. Μάλιστα, η "Ιντιπέντεντ" απαξίωσε καν να τη δημοσιεύσει, ενώ οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" αφιέρωσαν μόλις 32 λέξεις. Η "Γκάρντιαν" διερωτάται ειρωνικά, "μήπως πρόκειται απλώς για κάποια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων. Μετά την Άννα, τον Κάρολο και τον Άντριου, δε θα έπρεπε πλέον να πιστεύουμε σε παραμύθια με πρίγκιπες και νεράιδες".

Όμως, η Σόφι Ρις-Τζόουνς, όπως αναγνωρίζουν και οι πλέον απαθείς περί τα βασιλικά ειδύλλια, κάθε άλλο παρά για "νεράιδα" μοιάζει. Κόρη ενός πρώην πωλητή αυτοκινήτων και νυν εξαγωγέα ελαστικών στην Ανατολική Ευρώπη, εργάζεται σε εταιρία δημοσίων σχέσεων. Όπως δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά της και όπως τονίζουν όσοι τη γνωρίζουν, πρώτο μέλημά της, τώρα που θα συμπεριληφθεί και αυτή στη μεγάλη βασιλική οικογένεια, είναι να διατηρήσει πάση θυσία το απαραβίαστο της ιδιωτικής της ζωής. Ο γάμος της με τον έβδομο τη τάξη διάδοχο του βρετανικού θρόνου, θα είναι, όπως λέγεται, αυστηρά ιδιωτικός και θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Αυτό αποτελεί και τον πλέον καλό οιωνό, καθώς και τα τρία αδέλφια του Έντουαρντ γνώρισαν τον πόνο του διαζυγίου, αφού είδαν προηγουμένως την ιδιωτική τους ζωή να γίνεται δημόσιο ανάγνωσμα, εν πολλοίς και με δική τους ευθύνη…