Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αντιμέτωπος με αγρότες :: 1/2/2006 20:28:28) 

Αντιμέτωπος με αγρότες

Αντιμέτωπος με δεκάδες αγρότες από τη Χαλκιδική, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι ύψους 10.000-60.000 ευρώ που τους επέβαλε η ΔΕΗ, ήρθε χθες βράδυ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, κατά την προσέλευσή του στα εγκαίνια της 21ης Agrotica 2006. Ο εκπρόσωπος των αγροτών Απόστολος Γιατζιτζόγλου εξήγησε στη "Μ" ότι η ΔΕΗ αποφάσισε σε μια νύχτα να αυξήσει τη τιμή του ρεύματος από τις 13 σε 40 δραχμές την κιλοβατώρα και να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα στους αγρότες της Χαλκιδικής, κατηγορώντας τους για υπέρβαση του πλαφόν στη χορήγηση αγροτικού ρεύματος και για τη μεταπώληση σε ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις κτλ.

Οι αγρότες υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν την ύπαρξη του πλαφόν και ότι απειλούνται με οικονομική καταστροφή. Ο κ. Μπασιάκος υποσχέθηκε να συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Αντιπροσωπεία των αγροτών θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, στους οποίους θα θέσουν τα αιτήματά τους.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς στις 27 Φεβρουαρίου έχει ορισθεί δικάσιμος για τους πρώτους 55 αγρότες, κατά των οποίων έχει κινηθεί η ΔΕΗ.