Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου με δημόσια χρήματα" :: 26/1/2006 22:42:06) 

"Αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου με δημόσια χρήματα"

"Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης έχουν δεσμευτεί ότι είναι η ώρα να χρηματοδοτηθούν τα έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη" τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της εταιρείας "Νικόλαος Γερμανός"

Απαραίτητη θεωρεί την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ο σύλλογος εργαζόμενων της εταιρείας "Νικόλαος Γερμανός".

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, "εάν η αναβάθμιση του υπάρχοντος εκθεσιακού κέντρου δίνει λύσεις που ισοδυναμούν με μετατροπή του σε ζώνη πρασίνου, ανοικτού χώρου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, και ζώνη στάθμευσης που θα εξυπηρετεί το εμπορικό κέντρο της πόλης, τότε τη μόνη ένσταση που μπορούμε να προβάλουμε είναι γιατί δεν χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης έχουν δεσμευτεί ότι είναι η ώρα να χρηματοδοτηθούν τα έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη".

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, "αυτή η γη δεν μπορεί και δεν πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει η χρήση της".

Ταφόπλακα για τις κλαδικές εκθέσεις χαρακτηρίζει ο σύλλογος των εργαζόμενων στη ΔΕΘ το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της εταιρείας. "Η μετεγκατάσταση θα δώσει τη χαριστική βολή στην προοπτική της Θεσσαλονίκης να παραμείνει μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της χώρας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.