Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "δεν θέλουν το καλό μας" :: 8/1/2006 22:13:48) 

"Δεν θέλουν το καλό μας"

"Νιώθω ότι πλέω στον ωκεανό της αγάπης σας, γεγονός που μου δίδει κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα και το δύσκολο έργο μου. Η συγκίνησή μου είναι διαρκής, γιατί η αγάπη σας και η ανάμνηση όσων ζήσαμε στη διάρκεια των 24 χρόνων της ποιμαντορίας μου στην περιοχή δροσίζουν την ψυχή μου μέσα στον καύσωνα των προβλημάτων και υποχρεώσεών μου στην Αθήνα και μου δίδουν τη δυνατότητα να παίρνω δύναμη". Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε χθες από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας του Βόλου, τον οποίο έκτισαν οι πρώτοι πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Όλοι μαζί

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην οποία συμμετείχαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ελασσώνος Βασίλειος αλλά και ο πρώην Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος.

Αναφερόμενος στους Μικρασιάτες πρόσφυγες ο κ. Χριστόδουλος τούς χαρακτήρισε "άξιους της αγάπης και της αναγνώρισής μας, γιατί κατάγονται από τις προσφυγικές οικογένειες της Ιωνίας, που ήρθαν στην περιοχή κατατρεγμένες, διωγμένες, αλλά έζησαν, στέριωσαν, αναπτύχθηκαν, εργάστηκαν και έδειξαν απαράμιλλη πρόοδο και δύναμη προσαρμογής". Παράλληλα τόνισε πως, "αν φτωχύνουμε πνευματικά, δεν θα μας σώσουν οι υλικοί θησαυροί, γιατί είναι ανούσιοι και κενοί", συμπληρώνοντας πως "γι' αυτό όσοι επιδιώκουν το γκρέμισμα των παραδόσεών μας δεν θέλουν το καλό μας και καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας".

Σχολιάζοντας τέλος την παρουσία των νέων στη θεία λειτουργία επισήμανε πως "η παρουσία αυτή διαψεύδει τις Κασσάνδρες, που μιλούν για το τέλος του Θεού και της εκκλησίας".