Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( μηνύματα με κομματική απόχρωση :: 1/1/2006 22:08:08) 

Κάρολος Παπούλιας και Κώστας Καραμανλής κατά την ανταλλαγή ευχών, χθες το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο.

Καραμανλής και Παπανδρέου επανέλαβαν τις θέσεις τους με την είσοδο του νέου χρόνου

Μηνύματα με κομματική απόχρωση

Μηνύματα με πολιτικές προεκτάσεις έστειλαν προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων για το νέο έτος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, εξέφρασε την προσδοκία ότι "το 2006 θα είναι έτος δημιουργικό, έτος προόδου και ανάπτυξης, με συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων", τονίζοντας παράλληλα ότι συμμερίζεται τις αγωνίες του ελληνικού λαού και ότι "η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, που είναι η ουσία του πολιτισμού μας".

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής με το μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό τονίζει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε όλες τις θεσμικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας το 2006 ως "χρονιά κλιμάκωσης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων αλλά και εφαρμογής στην πράξη αυτών των νέων πολιτικών". "Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε, εντατικά και τολμηρά, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτεί ο 21ος αιώνας, που απαιτεί το μέλλον", προσθέτει και δίνοντας έμφαση στη Συνταγματική Αναθεώρηση επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησή του είναι "με ευρύτατο διάλογο πέρα από τις κομματικές γραμμές, να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τις αγκυλώσεις και τις αβεβαιότητες του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα των μεγάλων ευκαιριών για όλους. Στόχος μας είναι η δημιουργία κράτους οικονομικά ισχυρού και ταυτοχρόνως κράτους Δικαίου, που σέβεται τον πολίτη και εξασφαλίζει το σεβασμό του".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο δικό του μήνυμα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "δυστυχώς, αντί να ενώνει, διαιρεί τους Έλληνες, αντί να είναι χρήσιμη για τους πολλούς είναι χρήσιμη για τους λίγους, αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον υπηρετεί το δικό της συμφέρον". Στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την πεποίθησή του ότι "υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος που υπηρετεί το σύνολο, το δημόσιο συμφέρον, ο δρόμος που ενώνει τους Έλληνες, ο δρόμος που μεριμνά για το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων και ημέτερων. Είναι ο δρόμος που στο επίκεντρό του έχει τον άνθρωπο". Ο κ. Παπανδρέου κάνει σύντομη μνεία στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και καλεί τους πολίτες να αγωνιστούν για την αλλαγή πορείας της χώρας, τονίζοντας "ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Θα πετύχουμε".

"Το 2006 μπορεί και πρέπει να γίνει χρονιά αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα", τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο προτρέπει: "Αξιοποιείστε τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, για να αποδυναμώσετε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας τους συνδυασμούς της αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ". Τέλος, ο ΣΥΝ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του εύχεται "το 2006 ας είναι ένας χρόνος ειρήνης, προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους λαούς της γης".