Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Νέα ελαφρά βελτίωση παρουσίασε η υγεία του Αριέλ Σαρόν, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το νοσοκομείο "Χαντάσα" της Ιερουσαλήμ.

Ο Φελίξ Ουμάνσκι, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που παρακολουθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι εξεπλάγη από την ταχύτητα της βελτίωσης της κατάστασής του, προσθέτοντας ότι ο ασθενής ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στα διάφορα ερεθίσματα και ότι μάλλον δεν διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο η ζωή του. "Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό άτομο. Εάν μου έλεγαν πριν από μια εβδομάδα ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν έτσι, δεν θα το είχαν πιστέψει", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ισραηλινός νευροχειρουργός εξήγησε ότι ο Αριέλ Σαρόν κινεί τα άκρα και των τεσσάρων μελών του και αντιδρά όλο και πιο ζωηρά σε όλο και πιο ελαφρά ερεθίσματα.

Στο μεταξύ, λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, το νεοπαγές κεντρώο κόμμα "Καντιμά" του Αριέλ Σαρόν διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Εργατικού Κόμματος και του Λικούντ, που δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να καθορίσουν την εκλογική τους στρατηγική.

Συμφωνά με χθεσινές δημοσκοπήσεις, παρά τον προσωποπαγή χαρακτήρα του, το "Καντιμά" θα κέρδιζε τις εκλογές έστω και χωρίς τον Σαρόν επικεφαλής, παίρνοντας 45 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, ενώ το Εργατικό Κόμμα θα περιορίζονταν στις 16-18 έδρες και το Λικούντ στις 13-15 έδρες.