Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αφαίρεση άδειας σε όσους επιλέγουν πελάτες :: 1/3/2006 19:32:24) 

Η πρόταση του Μπ. Μπαρμπουνάκη προέκυψε μετά από δημοσίευμα της "Μ".

Μ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

Αφαίρεση άδειας σε όσους επιλέγουν πελάτες

Αφαίρεση της άδειας λειτουργίας καφετεριών που κάνουν επιλογή πελατών προτείνει, για άλλη μια φορά -μετά το προχτεσινό δημοσίευμα της Μ- ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει το φαινόμενο "κοινωνικό ρατσισμό".

Όπως έγραψε η "Μ", καφετερίες στην πλατεία Αριστοτέλους προσφέρουν καφέ μόνο σε νέους, ενώ με το πρόσχημα του "ρεζερβέ" δεν επιτρέπουν σε ηλικιωμένους να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους. Με αφορμή το δημοσίευμα, ο κ. Μπαρμπουνάκης επαναφέρει πρόταση που έκανε πριν από τρία χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. "Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει την πόλη και τους κατοίκους της. Έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά εδώ και πέντε χρόνια. Πρέπει να επισημανθούν ποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και εφόσον συνεχίζουν αυτήν την πρακτική να τους αφαιρείται η άδεια. Έχω επισημάνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση", υποστηρίζει στη "Μ" ο κ. Μπαρμπουνάκης. "Μιλάμε για μια πόλη ανοικτή, φιλόξενη, που θέλουμε να παίξει ένα ρόλο στην ευρύτερη περιοχή κι από την άλλη έχουμε αποκλεισμούς σε καφέ. Αλήθεια, που θα πάνε οι ηλικιωμένοι να πιουν τον καφέ τους;", τονίζει ο ίδιος.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης προτείνει επίσης να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη τα παραδοσιακά καφενεία, όπου συχνάζουν πολίτες μεγάλης ηλικίας.

"Η τρίτη ηλικία δεν ξέρει πού να ακουμπήσει στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα", κατέληξε.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ