Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οικονομολογοι ελευθεροι επαγγελματιες ) 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αύριο στις κάλπες

Κατατέθηκε αίτηση αναστολής του προεδρικού διατάγματος, το οποίο πλήττει το επάγγελμα του φοροτεχνικού ελεύθερου επαγγελματία

Την απραξία και αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όσον αφορά στα προβλήματα των φοροτεχνικών που εργάζονται στο χώρο της ελεύθερης αγοράς καταγγέλλει ο εκλογικός συνδυασμός "Οικονομολόγοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες".

Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και μέλος της περιφερειακής διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας του Επιμελητηρίου, Γρηγόρης Χαντωλιάς, εν όψει των επερχόμενων εκλογών του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Παράλληλα, ο εν λόγω συνδυασμός καταδικάζει τη σημερινή διοίκηση για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος 340/98, με το οποίο προχώρησε -όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε- στη χωρίς όρους επαγγελματική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων λογιστών φοροτεχνικών. Όσον αφορά, δε, στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους περί τους 2.500 επαγγελματίες του κλάδου.

"Το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια να ανοίξει ο δρόμος για τις ξένες και ελληνικές ελεγκτικές εταιρείες να 'λεηλατήσουν' το επάγγελμά μας", επισήμανε ο κ. Χαντωλιάς. Πάντως, έχει ήδη κατατεθεί αίτηση αναστολής του διατάγματος, την οποία στήριξαν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω συνδυασμός επικρίνει τη σημερινή διοίκηση, καθώς "ποτέ μέχρι σήμερα δεν έκανε κριτική, ούτε υπέβαλλε προτάσεις σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ούτε κατάφερε να δώσει το επιστημονικό παρών στην ελληνική κοινωνία".

"Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα αποφασίσαμε, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για να το στηρίξουμε στο θεσμοθετημένο ρόλο του", υπογράμμισε ο κ. Χαντωλιάς.

-Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δικαίωμα ψήφου έχουν περί τα 4.000 μέλη, τα οποία θα ψηφίσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Α-Γ), καθώς και στο 41ο δημοτικό σχολείο της Ικτίνου (Δ-Ω).