Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας μέσω των δράσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), καθώς και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του οργανισμού για το 2006 ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του 2006 θα πραγματοποιηθούν 31 επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, έναντι 16 που πραγματοποιήθηκαν το 2005, ενώ οι ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις θα ξεπεράσουν τις 80.

Για το πρόγραμμα εξωστρέφειας έχουν ήδη ενημερωθεί περισσότερες από 4.000 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι δράσεις του ΟΠΕ για τη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές θα επικεντρωθούν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, θα συνέλθει σύντομα το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, προκειμένου να εγκρίνει το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ. Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών και ο ΟΠΕ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αύξηση των εξαγωγών.

Το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ είναι βασισμένο σε τρεις προτεραιότητες: - Στη στόχευση των μεγάλων αγορών. - Στη συνδυασμένη παρουσία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικών. - Στη διαφήμιση αγαθών και υπηρεσιών.

Ήδη έχει κατατεθεί προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για την ανασυγκρότηση της διαχείρισης και του σχεδιασμού της διεθνούς οικονομικής πολιτικής της χώρας μας, ενώ εκσυγχρονίζεται το μητρώο εξαγωγών, το οποίο θα συνδεθεί με νέα διαδικτυακή πύλη (portal), που θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στους Έλληνες εξαγωγείς για τις ξένες αγορές.