Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "δεν μπορούσαμε να κάνουμε ανακοινώσεις" :: 17/2/2006 19:46:53) 

"Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ανακοινώσεις"

"Κατανοούμε ότι ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος, δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς", απάντησε στη "Μ" ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Τα υψηλά μέτρα ασφαλείας, τα οποία επιβάλλουν να μην ανακοινώνεται με ακρίβεια το πρόγραμμα της επίσκεψης ενός προέδρου κράτους, όπως του Ισραήλ, είναι η αιτία της πολύωρης και απίστευτης ταλαιπωρίας που υπέστησαν προχθές χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Ήταν η ημέρα της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Ισραηλινού προέδρου Μοσέ Κατσάβ.

Αυτό απάντησε στη "Μ" μετά το χθεσινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Δουλγέρης.

"Κατανοώ ότι ταλαιπωρήθηκε ολόκληρη η πόλη, αλλά δεν μας επιτρεπόταν για λόγους ασφαλείας να ανακοινώσουμε εκ των προτέρων τους δρόμους από όπου θα περνούσαν οι δύο πρόεδροι, καθώς και τα σημεία όπου θα γίνονταν οι στάσεις, για να γίνουν οι εκδηλώσεις", τόνισε ο κ. Δουλγέρης.

Παραδέχτηκε ότι οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η πόλη δεν έχει πολλούς δρόμους προκειμένου να υπάρξουν δίοδοι φυγής.

"Δυστυχώς οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι συγκεκριμένοι και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αντιλαμβάνεστε ότι πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια του δικού μας αλλά και του Ισραηλινού προέδρου", είπε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρά τις επισημάνσεις μας ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ήδη ανακοινωθεί οπότε μια ανακοίνωση από την Τροχαία θα βοηθούσε τους Θεσσαλονικείς να αποφύγουν την ταλαιπωρία, ο κ. Δουλγέρης επέμεινε ότι "τα μέτρα ασφαλείας ήταν υψηλά, οπότε δεν έπρεπε να ανακοινώσουμε το παραμικρό από αυτά".

Πάντως δέχτηκε την κριτική της εφημερίδας, τονίζοντας ότι "εμείς κατανοούμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και θέλουμε την κριτική γιατί έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά ειλικρινά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο, για λόγους ασφαλείας".

Φ.Χ.