Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( πάτρα, όπως οππ - θ :: 18/1/2006 19:36:45) 

Υπεραμύνθηκε της επιλογής του πρωθυπουργού να προϊσταται στο υπουργείο Πολιτισμού ο Π. Τατούλης, απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΝΤΑΡΤΖΑΛΗ

Πάτρα, όπως ΟΠΠ - Θ

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στις αιτιάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου μεταξύ άλλων ετέθη εκ νέου το αίτημα παραίτησης του Κώστα Καραμανλή από τον υπουργικό θώκο του ΥΠΠΟ.

"Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη μοναχική του πορεία, ξεκομμένο από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, εξυπηρετώντας τις γνωστές παρέες που νέμονταν με αποκλεισμούς και αλαζονεία το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας", δήλωσε ο κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα, χωρίς η ίδια να έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση, και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να υπερβεί το ίδιο του το κόμμα και να αποφύγει να χρησιμοποιήσει τον πολιτισμό ως πεδίο αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης.

Στις εγκλήσεις του ΠΑΣΟΚ για την Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, ο Πέτρος Τατούλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε λευκή σελίδα, ενώ άφησε αιχμές κατά του παραιτηθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού Θάνου Μικρούτσικου. "Φαίνεται ότι το πρότυπο για το ΠΑΣΟΚ είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 'Θεσσαλονίκη '97', κατά την οποία δίνονταν χρήματα χωρίς σύμβαση, χωρίς νόμιμα παραστατικά, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς έλεγχο, με αποτέλεσμα τώρα, οκτώ χρόνια μετά, να εκκρεμούν αγωγές τρίτων ύψους 40 εκατ. ευρώ", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του διαχειριστικού ελέγχου.

Υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, έργα και εκδηλώσεις που εξέθεσαν, όπως είπε, διεθνώς τη χώρα μας, με αιχμή του δόρατος το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, το οποίο, παρά τη σχετική δέσμευση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και τα 150 εκατ. ευρώ που κόστισαν οι " Άθλοι του Ηρακλή" στη Μόσχα.

"Συγκάλυψη ευθυνών" για το στέγαστρο της Σαντορίνης

Ο υφυπουργός Πολιτισμού εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του στο θέμα της κατάρρευσης του στεγάστρου της Σαντορίνης, "που προκύπτουν από την υπογραφή μιας σύμβασης με ένα περίεργο σύστημα διοίκησης του έργου, και με διαχείριση του δημοσίου χρήματος χωρίς τις ασφαλιστικές δικλείδες που περιλαμβάνει ο νόμος των έργων του δημοσίου".