Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ενίσχυση της εκπαίδευσης από την περιφέρεια :: 22/1/2006 19:26:33) 

Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας

Κεντρική Μακεδονία

Ενίσχυση της εκπαίδευσης από την περιφέρεια

Δύο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία. Πρόκειται για την κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο ΑΤΕΙ Σερρών και την προσθήκη αιθουσών στο γυμνάσιο και λύκειο Μουριών Κιλκίς.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, μέσω του ΠΕΠ η περιφέρεια χρηματοδοτεί σήμερα 42 έργα ενίσχυσης των υποδομών εκπαίδευσης και στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτοντας συνολικά περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε τα δύο νέα έργα σημαντικά για την ανάπτυξη της περιφέρειας και τη βελτίωση των υποδομών της.

Το έργο "Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων ΤΕΙ Σερρών" είναι προϋπολογισμού 2.920.000 ευρώ, με φορέα εκτέλεσης το ΑΤΕΙ Σερρών. Το αντικείμενο του έργου αφορά τις εργασίες ανέγερσης διώροφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 2.159 τ.μ. με υπόγειο 1.049,75 τ.μ. Το έργο με βάση τον προγραμματισμό του ΑΤΕΙ Σερρών προβλέπεται να έχει υλοποιηθεί έως το Φεβρουάριο του 2008.

Το έργο "Προσθήκη αιθουσών στο γυμνάσιο-λύκειο Μουριών" είναι προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, με φορέα εκτέλεσης τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κιλκίς. Το αντικείμενο του έργου αφορά την επέκταση που θα κατασκευαστεί στο νότιο τμήμα του υπάρχοντος κτίσματος, με πρόσβαση και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το έργο με βάση τον προγραμματισμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κιλκίς προβλέπεται να έχει υλοποιηθεί έως το Μάρτιο του 2007.