Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Είναι αναγκαίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει στη διαγραφή των εταιρειών που βρίσκονται υπό αναστολή ή υπό επιτήρηση, για να μπορέσει πράγματι το επενδυτικό κοινό να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να εισέλθουν επενδυτικά κεφάλαια από ευρύ φάσμα αποταμιευτών". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Μιλτιάδης Έβερτ.

Επίσης προτείνει εκτιμητές να εξετάσουν τις μελέτες και τις εισηγήσεις τραπεζών, που ήταν ανάδοχοι για την εισαγωγή αυτών των μετοχών στο Χ.Α. Ο κ. Έβερτ επισημαίνει ότι, εάν δεν συμβεί αυτό, η σημερινή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κατηγορηθεί για ολιγωρία, όπως συνέβη και με την προηγούμενη διοίκηση.

"Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Με κουκουλώματα το Χ.Α. δεν πρόκειται να εξυγιανθεί και αυτό θα βλάψει το σύνολο της οικονομίας", υπογραμμίζει και προσθέτει ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους σε μετοχές, όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.