Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η βρετανική αστυνομία φέρεται να απέτρεψε συνωμοσία για την απαγωγή του πεντάχρονου γιου του βρετανού πρωθυπουργού τόνι μπλερ, λίο, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα "σαν" :: 18/1/2006 19:27:40) 

Η βρετανική αστυνομία φέρεται να απέτρεψε συνωμοσία για την απαγωγή του πεντάχρονου γιου του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, Λίο, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα "Σαν"

Επικαλούμενη πηγή από τα σώματα ασφαλείας, χωρίς να αναφέρει κάποιο όνομα, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως κάποια περιφερειακά και σε κάθε περίπτωση ακραία μέλη της οργάνωσης "Πατέρες για τη δικαιοσύνη", που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των διαζευγμένων πατέρων, σκόπευαν να κρατήσουν τον Λίο Μπλερ για μικρή χρονική περίοδο, προκειμένου να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στον αγώνα τους. Η αστυνομία φέρεται να πληροφορήθηκε το σχέδιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και να το απέτρεψε. Η "Σαν" προσθέτει πως δεν διαθέτει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η απαγωγή.

Η Ντάουνιγκ Στριτ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Αντίστοιχη ήταν η στάση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. "Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε θέματα ασφαλείας αυτού του τύπου", ανέφερε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης "Πατέρες για τη δικαιοσύνη" Ματ Ο'Κόνορ διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη της επίσημης οργάνωσης στη συνωμοσία. "Εργαζόμαστε για την επανένωση των παιδιών με τους πατέρες τους, όχι για να τα απαγάγουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι είμαστε. Δουλεύουμε με ειρηνικό τρόπο και… με λίγη αίσθηση του χιούμορ", τόνισε. Πρόσθεσε πως το περασμένο έτος εκδιώχθηκαν από την οργάνωση περίπου τριάντα άτομα διότι εξέφραζαν υπερβολικές απόψεις για τη δράση της οργάνωσης. Παράλληλα, δήλωσε ενήμερος για έρευνες της αστυνομίας γύρω από πρώην μέλη της οργάνωσης, τονίζοντας πως βεβαιώθηκε προς τον ίδιο πως στις έρευνες μετείχε και η αντιτρομοκρατική. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η οργάνωσή του θα αναστείλει προς το παρόν τις δραστηριότητές της, για να διευκολύνει τις αστυνομικές έρευνες, και δεν απέκλεισε ακόμη και το οριστικό της κλείσιμο, αν διαπιστωθεί πως πράγματι μέλη της εμπλέκονταν στην απόπειρα απαγωγής.

Η βρετανική αστυνομία άφησε να εννοηθεί πως το σχέδιο απαγωγής ήταν υπαρκτό, αλλά εξαρχής είχε γίνει εμφανές πως οι δράστες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να το υλοποιήσουν. Κι ακόμη, οι έρευνες φαίνεται να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη γίνει συλλήψεις σημαίνει πως οι δράστες είχαν κατά πάσα πιθανότητα εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες τους ή ότι δεν είχαν προχωρήσει στο στάδιο εφαρμογής.

Το σίγουρο είναι πως η ασφάλεια της οικογένειας Μπλερ έχει πλέον γίνει αυστηρότερη και ο πρωθυπουργός, η σύζυγός του Σερί και τα τέσσερα παιδιά τους φρουρούνται πλέον επί εικοσιτετραώρου βάσης, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Ποιοι είναι οι "Πατέρες για τη δικαιοσύνη"

Η οργάνωση "Πατέρες για τη δικαιοσύνη" μάχεται για το δικαίωμα των διαζευγμένων ανδρών να έχουν πρόσβαση στα παιδιά τους και καταγγέλλουν τη βρετανική δικαιοσύνη ότι μεροληπτεί συστηματικά εις βάρος τους. Μέλη της έχουν προβεί σε αρκετές ενέργειες με στόχο τη συγκέντρωση προσοχής. Το 2004 περιέλουσαν με μοβ μπογιά τον Μπλερ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον περασμένο Απρίλιο πέταξαν αυγά στο αυτοκίνητό του, ενώ έχουν επίσης σκαρφαλώσει στους τείχους της κατοικίας της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, γελοιοποιώντας όλα τα συστήματα ασφαλείας.