Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αποχαιρετισμός στον πρύτανη του απθ :: 17/1/2006 19:29:37) 

Λίγο πριν τη λήξη της πρυτανικής θητείας του κ. Αντωνόπουλου, το Τελλόγλειο διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του, με την ευχή και ο επόμενος πρύτανης να στηρίξει το ίδρυμα.

Αποχαιρετισμός στον πρύτανη του ΑΠΘ

Τιμητική εκδήλωση του Τελλόγλειου για τον κ. Γιάννη Αντωνόπουλο

Τον πρύτανη, τον πανεπιστημιακό αλλά και τον άνθρωπο Γιάννη Αντωνόπουλο τίμησε, σε εκδήλωση που διοργάνωσε προχθές βράδυ, το διοικητικό συμβούλιο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγκινημένη η δωρήτρια του ιδρύματος Αλίκη Τέλλογλου μίλησε για τον φίλο της Γιάννη, ενώ ο πρόεδρος του Τελλόγλειου Δημήτρης Παντερμαλής αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του πρύτανη, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδρομή του ιδρύματος. Μάλιστα, ευχήθηκε και ο επόμενος πρύτανης να στηρίξει με την ίδια θέρμη αυτό το θεσμό, κάτι που σχολίασε νωρίτερα και ο κ. Αντωνόπουλος.

Η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ Αικατερίνη Δούκα-Καμπίτογλου παρέθεσε μια σειρά από χαρακτηριστικές ατάκες του πρύτανη, όπως «μην πυροβολείτε τον πιανίστα» και «δεν γίνεται ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά». Επιπλέον, σχολίασε πως, αν και προέρχεται από τις θετικές επιστήμες, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα πολιτιστικά και τα κοινωνικά θέματα. Για τον πρύτανη του ΑΠΘ μίλησαν επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νικήτας Τσακίρογλου και στενοί συνεργάτες του, ενώ μήνυμα έστειλε και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.