Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η καρδια της ευρωλιγκας το 2007 θα χτυπα στην ελλαδα :: 30/1/2006 19:24:31) 

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας το 2007.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΤΟ 2007 ΘΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα το φάιναλ φορ

Οριστικά στην Αθήνα θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας το 2007, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Χθες υπογράφηκε και το μνημόνιο στο δημαρχιακό μέγαρο ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και την Ευρωλίγκα παρουσία των κ.κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Φιλίππου, Μίνωα Κυριακού και Γιώργου Ορφανού. "Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια σπουδαία επιτυχία για την Αθήνα, η οποία έχει την ευκαιρία να αποδείξει και πάλι την οργανωτική της ικανότητα, όπως και στους Ολυμπιακούς του 2004", ήταν το σχόλιο της κας. Μπακογιάννη.

Ο ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ τόνισε πως "από την ίδρυση της Ευρωλίγκας, το καλοκαίρι του 2000, η Ελλάδα και οι ομάδες της έχουν παίξει έναν καθοριστικό ρόλο. Η Ελλάδα είναι μια μπασκετική χώρα, κάτι που εγγυάται ότι στις εξέδρες θα υπάρχει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θέλω να ευχαριστήσω τη δήμαρχο, διότι χωρίς τη συνδρομή της πόλης δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Η επιλογή της Αθήνας επιβεβαιώνει την πολιτική μας για πόλεις που έχουν και που δεν έχουν ομάδες στην Ευρωλίγκα".

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Αθλητισμού, κ. Ορφανός υποστήριξε πως "είναι μια σημαντική κίνηση. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι έχει το αθλητικό δυναμικό να πρωταγωνιστήσει, αλλά τώρα φαίνεται ότι υπάρχει και η απαιτούμενη οργάνωση", ενώ ο Τζόρντι Μπερτομέου διευκρίνισε πως το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 4 και 6 Μαΐου.