Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ιδρυση παγκόμιου κέντρου εμπορίου :: 17/2/2006 18:52:02) 

ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΤΕΔΚ

Ιδρυση παγκόμιου κέντρου εμπορίου

Τη δημιουργία παγκόσμιου κέντρου εμπορίου στη Θεσσαλονίκη προωθεί η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), με σκοπό την ανάδειξη της πόλης ως προορισμού επιχειρηματικού τουρισμού, αλλά και για τη σύνδεση των επιχειρήσεων του νομού με το δίκτυο των περίπου 700.000 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στα τριακόσια αντίστοιχα κέντρα 92 χωρών από όλο τον κόσμο.

Για τη λειτουργία του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου, όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, συνεργάζονται ο κεντρικός δήμος της πόλης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η Helexpo Α.Ε. και η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση τουλάχιστον δεκαπέντε στρεμμάτων, είτε στη ζώνη καινοτομίας είτε στο λιμάνι ή σε κάποιον άλλο χώρο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο έχει προσδιοριστεί στο ύψος των 480.000 ευρώ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με 120.000 ευρώ, η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης με 40.000 ευρώ και οι υπόλοιποι φορείς με 80.000 ευρώ καθένας.

"Η τοπική αυτοδιοίκηση, ξεπερνώντας τις τετριμμένες αρμοδιότητες της καθημερινότητας, προχωρά με προγραμματισμό, αυτοπεποίθηση και όραμα σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με στόχο να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας", ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.