Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( h πανεπιστημιακή κοινότητα προ των ευθυνών της :: 27/2/2006 20:23:40) 

H πανεπιστημιακή κοινότητα προ των ευθυνών της

H υπουργός Παιδείας καταδίκασε χθες μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την επίθεση κατά του 23χρονου φοιτητή

Την επίθεση κατά του 23χρονου φοιτητή καταδίκασε και η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, η οποία χθες το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το ινστιτούτο "Κ. Καραμανλής" με θέμα τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Τάχθηκε κατά της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και τόνισε ότι ευθύνες για τη διασφάλισή του έχει η πανεπιστημιακή κοινότητα. "Είναι απαράδεκτο το γεγονός και θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για το νέο φοιτητή και παρακολουθούμε την εξέλιξη της υγείας του. Αυτό αποδεικνύει ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, για να προφυλαχθεί όχι μόνο η έννοια του ασύλου αλλά κυρίως η ανεξαρτησία διακίνησης ιδεών και η πραγματική ποιότητα της εκπαίδευσης.

"Το άσυλο δεν θα αρθεί, αλλά να τι πρόκειται να γίνει ουσιαστικά: Αυτό θα το συζητήσουμε μέσα στο γενικότερο διάλογο. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν προτάσεις. Είναι σίγουρο ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν ορισμένα φαινόμενα που δεν υπάρχουν σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου. Αυτό θέτει προ των ευθυνών της την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών", δήλωσε η κ. Γιαννάκου.