Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η ζωή του Αριέλ Σαρόν δεν βρίσκεται πια σε άμεσο κίνδυνο, αν και η κατάστασή είναι πολύ σοβαρή, ανακοίνωσε χθες ο Γιοράμ Βάις, αναισθησιολόγος που ανήκει στην ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί, ύστερα από τα πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη τις τελευταίες ημέρες. Η αναπνοή του ασθενούς, όπως και η πίεσή του έχουν πλέον αποκατασταθεί πλήρως. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι ιατροί επιχείρησαν για δεύτερη συνεχή ημέρα να τον επαναφέρουν από το τεχνητό κώμα, στο οποίο βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ημέρες, αλλά ο Σαρόν δείχνει να αντιδρά θετικά, καθώς κατάφερε να κινήσει ελαφρά τα μέλη του τόσο στης αριστερής όσο και της δεξιάς πλευράς του, αντιδρώντας στο αίσθημα του πόνου που του προκάλεσαν οι ιατροί.

Εσφαλμένη θεραπεία

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Χααρέτζ", σύμφωνα με το οποίο η περιπέτεια της υγείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού οφείλεται σε εσφαλμένη θεραπεία που ακολουθούσε. Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως οι θεράποντες ιατροί τού χορήγησαν κατά την πρώτη νοσηλεία του στα μέσα Δεκεμβρίου αντιθρομβωτικά φάρμακα, παρά το γεγονός ότι έπασχε από μια εγκεφαλική νόσο, η οποία, αν είχε διαγνωστεί, θα οδηγούσε υποχρεωτικά σε άλλη αγωγή, καθώς τέτοια σκευάσματα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών.

Στις πολιτικές εξελίξεις, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ψηφίσουν στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ στις παλαιστινιακές κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κάτι που ζητούσε επιμόνως η παλαιστινιακή πλευρά. Οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 50 ταχυδρομικά γραφεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς και σε εκλογικά τμήματα της Δυτικής Όχθης.