Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οσα διαδραματιζονται πισω απο τα φωτα της δημοσιοτητας ) 

ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Η Πανθεσσαλική άλλοτε και τώρα…

"Πρώτο βιολί" φέτος στην Πανθεσσαλική είναι ο Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος υποσκέλισε τον Γιάννη Πατάκη.

Η "Μακεδονία" αποκαλύπτει τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της Πανθεσσαλικής, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- Περιγράφει τις διαφορές της φετινής κινητοποίησης από τις προηγούμενες και τους λόγους που ο Γιάννης Πατάκης… παραχώρησε τη θέση του στον Βαγγέλη Μπούτα

Δεν θα αργήσουν να "πέσουν οι μάσκες" σ' ό,τι αφορά την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αγροτών.

Αυτή είναι πλέον η εκτίμηση μετά και την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη με αντιπροσωπεία μελών της Πανθεσσαλικής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες περί ρύθμισης των χρεών.

Οι αγρότες, βέβαια, επιμένουν ότι το θέμα των χρεών δεν είναι το κυρίαρχο και προτάσσουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη διασφάλιση ικανοποιητικής τιμής στο προϊόν του βαμβακιού. Ωστόσο, με δεδομένο ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους δεν είχαν εξασφαλίσει σχεδόν τίποτε -πέρα των αποζημιώσεων- του 1996, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από αύριο θα υπάρξει εκτόνωση της έντασης. Άλλωστε ούτε η συμμετοχή είναι ανάλογη προηγούμενων ετών στα επιχειρούμενα "μπλόκα", ούτε ο στόχος του κλεισίματος των δρόμων σε μια προσπάθεια θεαματικής κλιμάκωσης είναι εφικτός, αφού η Λάρισα όπου πέφτει το κύριο βάρος και αυτών των κινητοποιήσεων, αστυνομοκρατείται στην κυριολεξία.

Προς το παρόν οι αγρότες επιδίδονται σε ασκήσεις αναπτέρωσης του ηθικού τους με κινήσεις ενίσχυσης των δυνάμεών τους από ομάδες τρακτέρ που φθάνουν καθημερινά στον κόμβο της "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ", ενώ από την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής Καρδίτσας δίνεται και ο χαρακτήρας της μαζικότητας με την ενεργό συμμετοχή φορέων, τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, μαθητών, συλλόγων γυναικών κλπ. Στόχος η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του αγροτικού ζητήματος της Καρδίτσας.