Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το πολικό ψύχος που επικρατούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη απασχολεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" την 5η Ιανουαρίου 1976: "Παγωνιά και στην Ελλάδα - 40 οι νεκροί στην Ευρώπη" είναι ο τίτλος της εφημερίδας. "Χιόνια και υπό το μηδέν σε όλη τη Δυτική Μακεδονία", διαβάζουμε στο ρεπορτάζ.

"Πατέρας και γιος πνίγηκαν στη Βόλβη", είναι ο τίτλος του δεύτερου θέματος. Μαθαίνουμε: "Ερασιτέχνες ψαράδες που αψήφησαν την κακοκαιρία… Ο γιος θυσιάστηκε να σώση τον πατέρα".

Άλλο θέμα της πρώτης σελίδας είναι η υπόθεση της δολοφονίας του σταθμάρχη Γουέλς στην Αθήνα, που συνεχίζει να συγκλονίζει την Ελλάδα. "Η CIA ασύδοτη στο θέμα Ουέλτς", αναφέρει ο τίτλος. Το ρεπορτάζ από την Αθήνα είναι περιεκτικό: "Ενώ συνεχίζεται τυπικά η απαγόρευση αναγραφής ειδήσεων κλπ. περί την πορεία των ανακρίσεων για τη δολοφονία του σταθμάρχη της ΣΙΑ στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Ουέλτς, ο αθηναϊκός Τύπος επιμένει στις επιφυλάξεις του ως προς την σκοπιμότητά της (της απαγορεύσεως) και, συνεχίζοντας να κινήται στο περιθώριο της σχετικής ειδησεογραφίας, επισημαίνει την αναπτυσσόμενη ασυδοσία διάφορων ξένων 'κύκλων' και υπηρεσιών, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ευνοούνται από την όλη μυστικότητα και σύγχυση που καλύπτει την υπόθεση".