Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στόχος δάση και πανεπιστήμια :: 9/1/2006 20:28:07) 

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ

Στόχος δάση και πανεπιστήμια

Την αντίθεσή της στη συζήτηση που ανοίγει στο πλαίσιο της συνταγματικής μεταρρύθμισης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζει με ανακοίνωσή της η νεολαία του Συνασπισμού.

"Σε εποχές ανελευθερίας, η ελληνική κοινωνία, με πρωτοστάτες τους νέους, πάλεψε σκληρά για τη συνταγματική κατοχύρωση της δημόσιας παιδείας. Παρ' όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια το ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρεί να εισβάλει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντάς την ως ένα ακόμα προϊόν-εμπόρευμα που μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία του", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 έρχεται να διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια, κάμπτοντας το συνταγματικό κώλυμα και αφήνοντας την παιδεία στο έλεος του ιδιώτη επιχειρηματία και των επιχειρήσεων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανάλογη είναι η στάση της νεολαίας του ΣΥΝ και έναντι της πρόθεσης της κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο του συντάγματος που αναφέρεται στην προστασία των δασικών εκτάσεων.

"Ενώ η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, η κυβέρνηση 'πρωτοτυπεί' και προτείνει τη συρρίκνωση της νομοθετικής του προστασίας", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η νεολαία του Συνασπισμού.