Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ερωτήματα για την ψηφοφορία ) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ερωτήματα για την ψηφοφορία

Η επιστολή-μανιφέστο των "11" θα κατατρέχει συνεχώς τον πρωθυπουργό. Λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία-θρίλερ για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρης απηύθυνε στον κ. Σημίτη τέσσερα αμείλικτα ερωτήματα και τον καλεί να απαντήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας:

-Αν πιστεύει ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία ο διάλογος και τα επιχειρήματα μπορούν να αντικατασταθούν από τις απειλές, τον εκβιασμό και τον εξαναγκασμό.

-Αν η τυπική διαδικασία βασιζόμενη σε απειλές, εκβιασμούς και εξαναγκασμούς μπορεί να υπερισχύει της ουσίας τής εν δυνάμει πολιτικής διαφωνίας, όπως αυτή υπογράφεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς, και να επιτρέψει στην κυβέρνησή σας να χειριστεί εξόχως σοβαρά θέματα, που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

-Ποιος εξαφάνισε την επιστολή-μανιφέστο, πράξη η οποία συνιστά έναντι του λαού παραχάραξη των πολιτικών δεδομένων και ισούται με αλλοίωση των πρακτικών, από τη στιγμή που δημοσίως υπογράφοντες το κείμενο δήλωσαν ότι δεν απέσυραν την επιστολή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι σ' αυτή την ερώτηση. Εάν το πράξει, η όλη συζήτηση θα διαρκέσει περίπου δέκα λεπτά, αλλά θα ξύσει και πάλι τις πληγές που άνοιξαν προχθές και είναι αμφίβολο αν και πότε θα κλείσουν.