Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( καταγγελίες για τα δημόσια έργα ) 

Καταγγελίες για τα δημόσια έργα

Το σύγχρονο Ηρακλή καλείται από το βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη να παίξει ο κ. Σημίτης, αφού ο βουλευτής με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό τον καλεί να "καθαρίσει τους στάβλους του Αυγείου - δημοσίων έργων"

"Να μας διευκρινίσετε αν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, μπορείτε και θέλετε να επέμβετε, ώστε να αρχίσει επιτέλους η εκκαθάριση αυτού του τομέα".

Ο βουλευτής υποβάλλει στον πρωθυπουργό εννέα ερωτήματα καθώς, όπως αναφέρει, επί έναν και πλέον μήνα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας διαγκωνίζονται σε "σκληρά μηνύματα" και απειλές κατά των εργολάβων δημοσίων έργων.

-Η ένωση μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο τους και ότι οι υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους.

-Όλες οι διαδικασίες εναντίον των "κακών" εργολάβων μπαίνουν τελικώς στο αρχείο.

-Επί 15.000 έργων ύψους 4 τρισ. δρχ. κηρύχθηκαν έκπτωτοι 28 μικρομεσαίοι εργολάβοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 15 εκατομμυρίων δρχ. και 1 δισ. για αποκατάσταση κακοτεχνιών!

-Οι Έλληνες συνεχίζουν να σκοτώνονται σε κακότεχνους δρόμους, να κινδυνεύουν σε νέα σχολικά κτίρια και να πνίγονται σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση.