Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Την πλήρη διαφωνία τους για τη λειτουργία, πέραν του συμφωνημένου ωραρίου, του υποκαταστήματος της Eurobank στο «The Mall» στη Νερατζιώτισσα εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες. Έκαναν λόγο για παράνομη και άκυρη πρακτική, που οδηγεί σε ένα «βαλκανικό φαρ ουέστ» για τους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μίλησαν για αυθαίρετες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης της τράπεζας και απέδωσαν πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση διότι επιχειρείται να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών είναι θεσμοθετημένο και κατοχυρωμένο μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», δήλωσαν οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, υπογραμμίζοντας πως δεν θα συναινέσουν σε καμία αλλαγή. Υπογράμμισαν πως δεν θα συμμετάσχουν σε καμία επιτροπή και δήλωσαν πως η μόνη διαδικασία που μπορεί να συζητηθεί θέμα ωραρίου είναι η διαπραγμάτευση για τις συλλογικές συμβάσεις.

Τις επόμενες ημέρες η ΟΤΟΕ θα καταγγείλει την τρέχουσα σύμβαση και στις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση του 2006 με τις τράπεζες θα διεκδικήσει ποσοστό αυξήσεων 10,3%, 35ωρο εργασίας και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.